Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Waarom een VPN handig kan zijn voor een onderneming

Waarom een VPN handig kan zijn voor een onderneming

Geplaatst in: algemeen, ICT 0

Waarschijnlijk komt de term VPN je wel bekend voor. De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. Het kan zo zijn dat mensen een VPN-verbinding gebruiken om bijvoorbeeld gebruik te maken van de Amerikaanse Netflix of om op social media in te loggen in landen waar een internetcensuur heerst. Een VPN is niet alleen handig voor particulieren maar ook voor bedrijven. Zo maken kleine ondernemingen tot multinationals gebruik van een VPN- server om hun data te beschermen. In dit artikel benoemen we een aantal voordelen van een VPN en geven we een aantal tips mee over het uitkiezen van de juiste provider. Ten slotte lichtten we de beste provider van 2019 uit.

Voordelen van een zakelijke VPN

Hierboven was de belangrijkste reden voor het aanschaffen van een VPN al benoemd namelijk de veiligheid van de data. Door een veilige verbinding te gebruiken kunnen hackers niet de data van het bedrijf overnemen. De beveiliging van de data hangt natuurlijk niet alleen af van een VPN-server, maar ook van een antivirus en een beveiligingssysteem.

Het wordt steeds belangrijker om de computersystemen en gegevens te beveiligen. Kijk maar naar de situatie van de Universiteit Maastricht. Die heeft laatst tonnen moeten betalen aan hackers om hun computersystemen weer live te krijgen. Dit is natuurlijk harstikke vervelend en zonde van het geld. Dit kan eventueel voorkomen worden door een VPN aan te schaffen.

Voorkom geografische blokkade

Een ander voordeel van het gebruik van een VPN als onderneming is dat de werknemers overal ter wereld hun werk kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld in China is niet alleen social media geblokkeerd maar ook Google en al hun services. Dit kan belemmerend zijn voor als je werknemers mails vanuit Gmail moeten versturen. Door een VPN te installeren kunnen deze services gewoon gebruikt worden.

Veilige wifiverbinding

Verder kunnen werknemers buiten de deur veilig surfen op openbare wifinetwerken. Vaak zijn publieke wifinetwerken niet beveiligd waardoor hackers wachtwoorden en andere informatie kunnen stelen. Door een VPN-verbinding te gebruiken wordt de data versleuteld en kunnen hackers niet zien welke website gebruikt wordt en welke wachtwoorden er worden ingetypt.

Welke VPN-server is geschikt voor mijn onderneming?

Er zijn verschillende VPN-aanbieders op de markt die naast zakelijke ook particulieren VPN-servers aanbieden. Om een VPN te kiezen is het handig om eerst stil te staan bij het doel van de VPN. Dient het alleen gebruikt te worden op kantoor of ook op de devices van het personeel. VPN-check onderzoekt, test en vergelijkt de beste VPN-providers. Zo kan er gemakkelijk gekozen worden voor een VPN-verbinding die bij de onderneming past. Hieronder wordt de beste VPN-provider van 2019 uitgelicht.

NordVPN

NordVPN is in 2019 gekozen tot de beste VPN-provider van Nederland. Deze provider beschikt over 5100 servers in 60 verschillende landen. De NordVPN is zo populair omdat het mogelijk is om met een persoonlijk IP-adres verbinding te maken. Hierdoor zullen anderen altijd hetzelfde IP-adres zien waardoor er geen geografische blokkade is. Verder houdt de VPN geen logs bij waardoor het IP-adres nergens aan gelinkt kan worden. Ten slotte, is de NordVPN makkelijk te gebruiken en kan één account gebruikt worden op meerdere apparaten. Meer informatie over de NordVPN kan je vinden op Nord vpn review.

Deel dit artikel: