Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Waardering tonen voor je medewerkers

Waardering tonen voor je medewerkers

Geplaatst in: personeelszaken

Het wordt door veel werkgevers vergeten: het tonen van waardering voor je medewerkers. En juist dat is hetgene dat ze gemotiveerd houdt en ervoor zorgt dat ze iedere dag met plezier naar het werk gaan. Dat beetje extra waardering kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van het werk niet alleen op peil blijft, maar zelfs continu verbetert. Maar hoe toon je nu wat extra waardering voor je medewerkers? We geven je een aantal handige tips.

 1. Denk aan de verjaardagen en feestdagen
  Verjaardagen en feestdagen zijn natuurlijk ultieme momenten om even wat extra’s te doen voor je medewerkers. Met kerst zoek je natuurlijk de beste kerstgeschenken 2020 voor ze uit, en met de verjaardag mag er ook wel wat leuks gedaan worden: een dagje uit, een paar dagen vrij of een leuke kaart met een lekker stuk taart. Nederland kent gelukkig maar genoeg feestdagen om er bijna iedere maand weer een feestje van te maken. Van kleine dingen als paaseitjes zoeken tot de grotere evenementen als een kerstborrel.
 2. Geef voldoende schouderklopjes
  Wat is er nu makkelijker (en goedkoper) dan een persoonlijk compliment? Natuurlijk is een compliment via de mail of als reactie op een goede actie geweldig, maar dit compliment persoonlijk geven maakt het nog een stuk leuker. Het geeft je medewerkers een goed gevoel, en motiveert ze om op dezelfde koers voort te zetten.
 3. Schakel complimentenkaartjes in
  Ook hartstikke leuk zijn stimulerende en motiverende complimentenkaartjes. Er zijn allerlei kant-en-klaar doosjes beschikbaar met verschillende varianten op complimenten. Heb je dus minder tijd voor het persoonlijke schouderklopje, dan is zo’n complimentenkaartje natuurlijk een grote verrassing. Je kunt deze kaartjes natuurlijk ook inzetten om je personeel elkaar onderling wat vaker een compliment te geven.
 4. Leuke uitjes
  Net zo belangrijk als het tonen van waardering is het werken aan het teamgevoel. Door regelmatig leuke uitjes te plannen (van een borrel tot een teambuilding activiteit) zorg je ervoor dat je waardering toont voor het harde werken en geef je jouw medewerkers de kans om elkaar ook buiten het kantoor eens mee te maken. Een geweldige manier om een goed, gemotiveerd team neer te zetten.
 5. Werk met beloningen
  Een andere blijk van waardering is natuurlijk een (financiële) beloning. Een bonus bij het behalen van een bepaald gesteld doel, of een paar extra vrije dagen wanneer er niet ziek gemeld wordt. Vind je een financiële beloning te afstandelijk? Denk dan aan een leuke activiteit zoals een concert, een evenement of iets anders waar je jouw medewerkers blij mee zou kunnen maken.