Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Waar moet je op letten bij de aanschaf van bestelauto’s voor het bedrijf?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van bestelauto’s voor het bedrijf?

Geplaatst in: mobiliteit

Een auto kopen voor je eigen bedrijf is geen kleine investering en is iets waar je goed over na zal moeten denken. Nu is het aanbod op internet wat betreft bestelauto’s behoorlijk groot en is niet iedere site even transparant. Dit leidt tot verwarring in je zoektocht naar wat er echt toe doet. In dit artikel wordt op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bestelauto voor je bedrijf en de vervolg stap na het aanschaffen, namelijk het verzekeren van je nieuw verworven voertuig.

Het aanschaffen van een bestelauto

Eenmaal een bestelauto aangeschaft voor je eigen bedrijf wil je natuurlijk er zo lang mogelijk gebruik van kunt maken zonder enige problemen. Problemen met je voertuig zijn niet alleen duur, denk hierbij aan garagekosten en kosten voor nieuwe onderdelen, maar het zorgt er ook voor dat je kostbare tijd verdoet. Daarnaast heb je hierdoor natuurlijk geen bestelauto meer tot je beschikking, wat ten koste gaat van je omzet. Om jezelf te beschermen van al deze problemen is het verstandig om op een aantal punten te letten bij de aanschaf.

Kilometerstand

Om te beginnen, ga niet voor goedkoop. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar als je een tweedehands bestelwagen koopt,  ga dan niet af op de goedkoopste maar op de beste prijs kwaliteit verhouding. Kwaliteit wordt natuurlijk bepaald door meerdere factoren. De kilometerstand van een bestelauto is een goede maatstaf om een eventuele aankoop te beoordelen. Een kilometerstand van 150.000 km geeft aan dat, wanneer goed onderhouden, de wagen nog wel eventjes mee kan. Ook het type motor speelt een grote rol, zo kan een goede diesel prima 400.000 km op de teller hebben voordat hij zijn einde heeft bereikt. Bestelauto’s op benzine halen lang niet altijd dit bereik. Mocht je de wagen nieuw kopen dan is dit natuurlijk helemaal niet relevant maar dat spreekt voor zich.

Onderhoud

Naast de kilometers doe je er verstandig aan te vragen naar het onderhoudsboekje, mocht je kiezen voor een tweedehands wagen te gaan. Net als bij normale auto’s beschikken bestelauto’s veelal ook over onderhoudsboekjes. Deze boekjes geven een perfect zich in het gepleegde onderhoud aan de wagen. Wanneer een wagen geen onderhoudsbeurten heeft gehad met een hoge kilometerstand, dan kan het een risicovolle aankoop zijn.

Doe onderzoek

Ook al is tweedehands goedkoper, er zullen ongetwijfeld bedrijven zijn die graag hun bestelwagens nieuw kopen. Er gaat natuurlijk niks boven het gevoel van een nieuwe wagen en die nieuwe uitstraling die daar bijkomt. Bij het aanschaffen van de nieuwe wagen is het belangrijk dat je je goed laat informeren bij verschillende dealers over wat het beste bij jou wensen past. Zo wil de ene meer ruimte dan de andere bijvoorbeeld. Maar ook de motor en opties die er op zitten zijn van belang voor het gebruik van je bestelwagen. Luister alleen niet alleen naar de dealers, maar doe ook je eigen onderzoek online en lees gebruikers ervaringen zodat je niet alleen afgaat op het verkooppraatje bij het maken van je keuze

Verzeker de bedrijfswagen goed

Mocht je uiteindelijk de knoop hebben doorgehakt en de trotse eigenaar zijn van een nieuwe bedrijfswagen, dan wil je deze natuurlijk goed verzekeren om onnodige kosten te voorkomen. Zo ben je altijd beschermd tegen onverwachte kosten mocht er onverhoopt toch iets misgaan. Om het aanbod van bestelautoverzekeringen te bekijken, kun je gerust terecht op Google. Nu is het begrijpelijk dat je in Google niet de juiste verzekeraar kan vinden. Kijk daarom ook eens op websites die verzekeringen vergelijken. Zo heb je gelijk alles lekker overzichtelijk en kun je direct je wensen invoeren zodat je de verzekeraar vind die het beste bij jouw wensen past. Zo ben je verzekerd van de juiste keuze.  Op deze vergelijk website vind je vaak een groter aanbod van verzekeringen, zo kun je gelijk kijken naar een betere bedrijfsverzekering, mocht je die ook nodig hebben.