Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Waar moet een zakelijk relatiegeschenk aan voldoen?

Waar moet een zakelijk relatiegeschenk aan voldoen?

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Ben je ondernemer en wil je jouw zakenrelaties bedanken voor het vertrouwen dat zij in jou gesteld hebben het afgelopen jaar? Dan is een relatiegeschenk een goede manier. Bij relatiegeschenken denken veel ondernemers aan pennen, een mok of een notitieblok. Echter, zijn er nog een hoop andere leuke en originele cadeaus te bedenken. Vind je het lastig om te kiezen wat je jouw zakenrelaties en/of personeel wilt geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou waar een zakelijk relatiegeschenk aan moet voldoen.

Het moet te bedrukken zijn

Eén van de belangrijkste eisen aan een zakelijk relatiegeschenk is dat je het product te bedrukken moet zijn. Waarom een relatiegeschenk bedrukken van belang is? Omdat de ontvanger van jouw relatiegeschenk op deze manier altijd aan jouw bedrijf herinnerd wordt. Je creëert hierdoor naamsbekendheid. Wanneer de ontvanger het geschenk geregeld gebruikt, ziet hij de naam en/of het logo van jouw bedrijf vaker en vaker. Hierdoor raakt hij of zij er vertrouwd mee. Mogelijk wordt er hierdoor sneller of vaker een product afgenomen. Daarbij komt dat de ontvanger van het geschenk jouw bedrijf misschien wel aanbeveelt bij anderen. Bovendien komen ook andere mensen die het product zien in aanraking met jouw bedrijf. Zakelijke geschenken zijn een investering, maar als je het goed aanpakt verdien je de investering mogelijk wel weer terug.

Kies voor een duurzaam relatiegeschenk

Bij de keuze voor een zakelijk relatiegeschenk wordt vaak geen rekening gehouden met de herkomst van het product. Zo worden veel relatiegeschenken bijvoorbeeld gemaakt van plastic. Besteed jij als bedrijf meer en meer aandacht aan duurzaamheid? Of hechten de ontvangers van het geschenk hier veel waarde aan? Kies dan voor een duurzaam relatiegeschenk. Het gaat in dit geval om geschenken waarbij in de productie rekening wordt gehouden met het milieu. Daarnaast heeft een duurzaam relatiegeschenk een lange levensduur. Laat bijvoorbeeld een katoenen tas bedrukken. Zo’n geschenk gaat jarenlang mee, waardoor de ontvanger er lang van kan genieten. Bovendien betekent dit dat jij niet ieder jaar een zakelijk relatiegeschenk aan jouw klanten hoeft te geven.

Jouw relaties moeten er iets aan hebben

Ontvangers van relatiegeschenken weten lang niet altijd wat zij met het geschenk moeten. Het gebeurt dan ook geregeld dat het geschenk ergens in een hoekje of kast terechtkomt. Soms belandt hij zelfs rechtstreeks in de prullenbak. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een zakelijk relatiegeschenk waar jouw relaties iets aan hebben. Pennen, tassen en mokken worden vaak veelvuldig gebruikt, maar dat geldt lang niet voor ieder geschenk. Zo zijn er niet veel mensen die een pet met de naam en/of het logo van een bedrijf dragen. Wil je jouw relaties iets geven waar zij iets aan hebben en wat ze lange tijd kunnen gebruiken? Dan zijn gadgets het overwegen waard. Deze relatiegeschenken kun je tegenwoordig ook laten bedrukken.