Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Waar kun je goud verkopen?

Waar kun je goud verkopen?

Geplaatst in: algemeen, financiën

goudstavenHeb je goud in huis? Dan kan dit jou behoorlijk wat geld opleveren. Goud is namelijk een kostbaar goed. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoeveel goud waard is. Hierdoor wordt het vaak voor een (te) lage prijs van de hand gedaan. Achterhaal daarom altijd eerst de waarde van jouw goud voordat je het gaat verkopen. Doe dit niet zelf, maar richt je hiervoor tot een professional. Hij kan namelijk inschatten hoeveel het goud op dat moment waard is. Vervolgens kun je overgaan tot verkoop. Maar waar doe je dit eigenlijk? Wij vertellen je hier waar je jouw geld wel en beter niet kunt verkopen.

Verkoop goud aan Goudwisselkantoor

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van goud inkoop? Dan ben je bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. Het kan zijn dat deze naam bij jou niet direct een belletje doet rinkelen. Daarom denk je mogelijk dat je er ver voor moet reizen. Dit is meestal niet het geval. Goudwisselkantoor heeft namelijk ruim honderd locaties in Nederland en België. Zit er geen vestiging bij jou in de buurt? Schrijf Goudwisselkantoor dan niet direct af. Nee, want het bedrijf trekt ook regelmatig met een mobiel Goudwisselkantoor door het land. Hierdoor kun je jouw goud vaak aan een specialist verkopen zonder dat je hier ver voor hoeft te reizen.

Laat het internet links liggen
Wil je de deur niet uit om jouw goud te verkopen? Dan gaat jouw voorkeur er waarschijnlijk niet naar uit om een bezoek te brengen aan Goudwisselkantoor. Daarom besluit je mogelijk om jouw goud online te koop aan te bieden. Zo bieden mensen gouden sieraden regelmatig te koop aan op een website voor tweedehands spullen. Ook worden sociale media steeds vaker ingezet om tweedehands spullen – waaronder gouden sieraden – te verkopen.

Toch raden wij je aan het internet links te laten liggen als je goud wilt verkopen. Waarom? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst krijg je online vaak geen reële prijs voor jouw goud. Mensen jagen hier immers op koopjes, waardoor je vaak genoegen moet nemen met een minder bedrag. Daarbij komt dat het nogal risicovol is om goud aan te bieden op het internet. Je maakt immers kenbaar dat je goud in huis hebt. Als dit onder de aandacht komt van inbrekers is jouw huis een geliefd doelwit voor een inbraak.

Hoe werkt goud verkopen?
Wil je een goudbaar verkopen aan Goudwisselkantoor? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Het begint allemaal met een bezoek aan één van de vestigingen. Tijdens dit bezoek taxeren de medewerkers jouw goud om te bepalen hoeveel dit waard is. Dit gebeurt allemaal in een discrete ruimte. Je bent zelf overigens aanwezig bij de taxatie, waardoor je zeker weet dat alles eerlijk verloopt.

Op basis van de taxatie biedt Goudwisselkantoor jou een reële prijs. Deze prijs staat altijd in verhouding met de goudprijs van dat moment. Vervolgens besluit je zelf of je jouw goud al dan niet aan Goudwisselkantoor verkoopt. Een taxatie is namelijk altijd vrijblijvend. Besluit je om jouw goud te verkopen aan Goudwisselkantoor? Dan ontvang je het geld direct contant. Als je dit niet prettig vindt, kun je er ook voor kiezen om het geld op jouw rekening te laten storten.