Home » Voorzitter MKB Nederland na 2 jaar alweer weg

Voorzitter MKB Nederland na 2 jaar alweer weg

biesheuvelHans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, gooit na twee jaar alweer de voorzittershamer in de kachel. Uit het bericht van MKB-Nederland zelf: “Het voorzitterschap van MKB-Nederland heb ik twee jaar met plezier vervuld. Het is van groot belang dat het geluid van ondernemers in Den Haag en Brussel naar voren wordt gebracht en ik heb me hier met hart en ziel aan gewijd. Het waren intensieve jaren, maar de functie heeft mij veel geleerd over belangenbehartiging en politieke mores,” aldus Hans Biesheuvel.

Dat geloven wij maar deels. Je gaat niet weg als je iets ‘met plezier vervuld’. Je gaat weg omdat je het beu bent om in een stroperige organisatie te moeten werken. Om te maken te hebben met politici die wel wat beloven, maar dat vervolgens niet waar kunnen maken. Je gaat weg omdat je een ondernemer bent die per abuis op een verkeerde stoel is beland. Maar goed, dat kan gebeuren. Wel jammer dat de officiële berichtgeving daar geen uitsluitsel over geeft. Met veel speculaties als gevolg.

Volgende stap voor MKB-Nederland zou kunnen zijn om de PR-afdeling te vervangen. Kleine en middelgrote ondernemers voelen zich al jaren slecht vertegenwoordigd in vergelijk met de grote jongens van de VNO-NCW, daar kun je dit soort berichtjes bij gebruiken.