Home » Ondernemersnieuws » ICT » De voordelen van zakelijk glasvezel

De voordelen van zakelijk glasvezel

Geplaatst in: ICT

Zakelijk glasvezel komt voor steeds meer bedrijven binnen handbereik. Er wordt in Nederland hard gewerkt om overal internet via een glasvezelnetwerk aan te kunnen bieden. Met name op het platteland moet men nog gebruik maken van een ​tragere verbinding. Het is dan ook zo dat per gemeente meer dan de helft van de internetgebruikers moet aangeven bereid te zijn meer te betalen voor glasvezel voordat het daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Toch zijn er wel heel wat bedrijven die er echt op zitten te wachten, want zakelijk glasvezel brengt veel praktische voordelen met zich mee.

Hét internet van de toekomst

Het grootste voordeel van zakelijk glasvezel is wel dat het glasvezelnetwerk klaar is voor de toekomst. Andere netwerken, die aanzienlijk trager zijn, zijn dit helaas niet. Er gebeuren steeds meer zaken online, waardoor bedrijven tijdens de drukste momenten moeite kunnen hebben met de internetverbinding. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van zakelijk glasvezel is dit geen enkel probleem. Op alle momenten van de dag, zelfs tijdens het online spitsuur, is het internet razendsnel en stabiel.

Supersnel uploaden

Bedrijven hebben vaak dagelijks te maken met uploaden en downloaden. Hierin wordt vaak een groot verschil gemerkt tussen de snelheid van uploaden en die van het downloaden. Vooral wanneer er bijvoorbeeld erg grote bestanden moeten worden verzonden via de mail kan dit nogal eens problemen opleveren. Dit komt niet voor wanneer er sprake is van een glasvezelnetwerk. Het uploaden gaat namelijk altijd even snel als het downloaden.

Gemakkelijk veel online apparaten gebruiken

In Nederlandse huishoudens waar nog geen glasvezelnetwerk in gebruik is kan men al last hebben van vertraagd internet wanneer er meerdere apparaten worden gebruikt op hetzelfde moment. Voor ondernemingen is dit natuurlijk een nog veel groter probleem. Er worden vaak veel apparaten tegelijk gebruikt. Zakelijk glasvezel zorgt ervoor dat de verbinding ook dan constant, hoogwaardig en snel blijft.

Vaak is het glasvezelnetwerk open

Op veel plaatsen in Nederland wordt een lokaal glasvezelnetwerk aangelegd (ook wel glasvezelring genoemd). Een dergelijk netwerk is open voor alle providers waardoor er vrije keuze voor bedrijven om glasvezeldiensten af te nemen. De vrije keuze is voor bedrijven belangrijk, omdat een stabiele internetverbinding cruciaal is. Nu is het mogelijk om hierin zelf te kiezen op basis van eigen ervaring of ervaringen van collega-ondernemers met een provider.

Het glasvezelnetwerk is open

Een ander belangrijk voordeel voor bedrijven is wel dat het glasvezelnetwerk volledig open is. De glasvezeldiensten van de verschillende bedrijven worden namelijk aangeboden via hetzelfde glasvezelnetwerk. Hierdoor bestaat er een vrije keuze als het gaat om de providers. Zeker voor bedrijven kan de keuze voor een bepaalde provider heel belangrijk zijn, waardoor het ideaal is om volledig vrij te kunnen zijn in de providerkeuze.

Is er zakelijk glasvezel beschikbaar?

Er wordt voortdurend gewerkt aan het vergroten van het glasvezelnetwerk in Nederland. Het is mogelijk om de glasvezelbeschikbaarheid te checken op postcode.