Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Voordelen van het gebruik van een payroll-organisatie

Voordelen van het gebruik van een payroll-organisatie

Geplaatst in: personeelszaken

Het gebruiken van een payroll bedrijf kan jouw organisatie veel tijd schelen. Dit is een goede keuze als jij je meer wilt focussen op de inhoud van je organisatie. Lees hier de voordelen van het gebruik van een payroll bedrijf.

Wat houdt payrolling in?

Wellicht vraag jij je af: wat is payrolling? Payrolling houdt in dat je een payrollbedrijf inhuurt dat de salarisadministratie en de loonuitbetaling voor je medewerkers regelt. Deze medewerkers worden payrollmedewerkers genoemd. De payroll-organisatie is de formele werkgever van jouw payrollmedewerker. Hierdoor zijn alle werkgeverslasten voor de payroll-organisatie in plaats van voor jouw organisatie. Denk hierbij aan zaken zoals doorbetaling bij ziekte, verzekeringen en eventuele ontslagverzekeringen.

Minder administratieve taken

Je salarisadministratie uitbesteden doe je dus eenvoudig met een payroll-organisatie. Het scheelt je veel administratieve zaken, zoals het opstellen van loonstrookjes, berekenen van toeslagen en berekenen van vakantiegeld. De tijd die je normaliter kwijt bent aan salarisadministratie kun je dan gebruiken voor inhoudelijke zaken waarop jij je wilt focussen. Zo maak jij optimaal gebruik van de specialistische kennis van jouw medewerkers en jezelf zonder tijd kwijt te zijn aan andere zaken.

Minder risico’s

Zoals al eerder benoemd is de payroll-organisatie de formele werkgever. Hierdoor draagt deze organisatie alle risico’s met betrekking tot medewerkers. Zo moet de organisatie jouw payrollmedewerker doorbetalen bij ziekte. Ook betaalt de payroll-organisatie het pensioen van jouw payrollmedewerker. Hierdoor heeft jouw bedrijf minder risico’s en geen onnodige kosten als een payrollmedewerker ziek wordt. Helemaal in deze stressvolle tijd hebben veel medewerkers last van stress, wat de kans op een burn-out en vervolgens uitval verhoogt. Hierdoor is juist in deze tijd het gebruiken van payrolling van een nog grote meerwaarde.

Kosten

Veel mensen denken dat payrolling duur is. Ten opzichte van het inhuren van een uitzendbureau valt dit erg mee. Bij een uitzendbureau worden de medewerkers voor jou geworven. Bij het gebruik van een payrolling-organisatie dien je zelf medewerkers te werven. Hierdoor betaal je minder kosten voor payrolling dat voor een uitzendbureau. De gemiddelde omrekenfactor voor een payrollbedrijf is tussen de 1,5 en 1,75. Dit verschilt erg per payrollbedrijf. Het exacte tarief kan je snel opvragen middels een offerte.

Concluderend is payrolling wel duurder dan zelf de salarisadministratie regelen. Maar het uitbesteden hiervan scheelt je veel tijd. Daarnaast heb je geen extra kosten als een payrollmedewerker ziek wordt. Het gebruik van payrolling kan je op langere termijn juist geld opleveren door de tijd die je ermee wint te investeren in zaken die je winst opleveren. Hierdoor kan payrolling een goede optie zijn voor je bedrijf.