Home » Ondernemersnieuws » administratie » Voordelen van de boekhouding uitbesteden

Voordelen van de boekhouding uitbesteden

Geplaatst in: administratie

Als ZZP’er ben je verantwoordelijk voor de complete bedrijfsvoering van je onderneming. Dat betekent dat je je naast het leveren van goederen of diensten, ook bezig moet houden met onder andere de inkoop, marketing en boekhouding. Door het uitgebreide takenpakket is het niet ongewoon dat ZZP’ers veel meer uur per week werken dan mensen in loondienst. De oplossing? Zaken uitbesteden. Zoals bijvoorbeeld de boekhouding, die je ook door een boekhouder of accountant kunt laten bijhouden. Hieronder lees je meer over de tijdwinst die het uitbesteden van je boekhouding oplevert, en over andere voordelen.

Meer tijd over voor het echte ondernemen

Als ondernemer houd je je het liefst natuurlijk zoveel mogelijk bezig met het echte ondernemen. Om je zoveel mogelijk te kunnen richten op je corebusiness is het belangrijk zaken waar je minder verstand van hebt bij een andere professional neer te leggen. De btw-aangifte doen ieder kwartaal? Je inkoopfacturen en andere kosten verwerken in je boekhouding? En verwerken welke inkomsten er zijn? Allemaal tijdrovende klussen, die ook prima door een boekhouder uitgevoerd kunnen worden.

Het is aan te raden om deskundige hulp in te schakelen bij je zoektocht naar een boekhouder. Want hoe vind je een goede boekhouder? Een zoekmachine geeft duizenden hits. Het is verstandig een boekhouder te zoeken die bekend is met de boekhouding van ZZP’ers, de sector waarin je actief bent en die in de regio gevestigd is. Ageras helpt je bij deze zoektocht. Zij zoeken op basis van je aanvraag in hun netwerk de beste boekhouder voor jouw situatie.

Maximaal profiteren van het belastingstelsel

Het belastingstelsel in ons land is behoorlijk ingewikkeld (en het verandert ook nog eens constant). ZZP’ers moeten net als mensen die in loondienst werken, belasting betalen over hun inkomsten. Om ze te stimuleren en ondersteunen zijn er echter voor ZZP’ers ook weer diverse belastingvoordelen. Voor een boekhouder of accountant is het dagelijkse kost hiervan op de hoogte te zijn en de regels zo voordelig mogelijk toe te passen. Zo profiteer jij als ZZP’er er maximaal van.

Boetes voorkomen

Het uitbesteden van je administratie kan je niet alleen geld opleveren zoals hierboven genoemd is. Je voorkomt er namelijk ook mee dat je boetes krijgt, bijvoorbeeld voor het niet of te laat doen van de btw-aangifte of het niet op orde hebben van je administratie. Een boekhouder of accountant werkt volgens een agenda met deadlines, en weet precies aan welke regels een boekhouding moet voldoen. Zo loop je geen risico meer een boete te krijgen.

Beter inzicht in de financiën van je onderneming

Hoe klein of groot je onderneming ook is, het is altijd belangrijk de financiën inzichtelijk en actueel te hebben. Door je boekhouding uit te besteden, maak je je boekhouder of accountant verantwoordelijk hiervoor. Het is daarbij erg handig om gebruik te maken van een online boekhouding. Zowel jij als je boekhouder of accountant beschikken altijd over dezelfde data. Bovendien kom je nooit voor financiële verrassingen te staan.

Tips om nog meer tijd te hebben voor het echte ondernemen: 3 taken die je als ondernemer beter kunt uitbesteden