Home » Ondernemersnieuws » cryptocurrency » Vooral ondernemers moeten opletten met crytovaluta en blockchain

Vooral ondernemers moeten opletten met crytovaluta en blockchain

Geplaatst in: cryptocurrency

Als ondernemer wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op jouw vakgebied. Je wilt niet achteraanlopen wanneer er nieuwe toepassingen en technologieën zijn, je wilt als eerste de stappen zetten die jouw concurrenten nog niet hebben gevonden. Wanneer het gaat om cryptovaluta, dan is het belangrijk om toch iets terughoudender te zijn. Ja, er zijn kansen die benut kunnen worden, maar wat heeft jouw onderneming aan een wallet met tal van munten die je niet kunt gebruiken?

Weinig bekend, behalve dat er mogelijkheden zijn

Tal van bedrijven weten dat er mogelijkheden zijn op het gebied van de blockchain en cryptovaluta, maar weten niet waar zij moeten beginnen. Meerdere ‘bedrijven’ hebben hierop ingespeeld door dienstverlening aan te bieden. In de meeste gevallen willen deze lieden graag jouw geld hebben zodat zij ermee kunnen speculeren. Dat is niet praktisch voor jouw onderneming. De echte kansen liggen namelijk op het gebied van samenwerkingen, oplossingen en toepassingen. Concreet: het gaat niet om het kopen van cryptovaluta, het gaat om de mogelijkheden op de blockchain zelf. Wil je betrouwbare informatie over de mogelijkheden, dan is het goed om te kijken naar betrouwbare bronnen, zoals de uitleg van Maarten Korz.

Toepassingen gebruiken die ondernemen veranderen

De verschillende toepassingen die op dit moment al live zijn, zijn toepassingen die gebruikt kunnen worden om informatie te delen, om informatie op te slaan en te versleutelen. Sommige toepassingen gaan veel verder, zoals het geval is bij Ripple. Ripple is een blockchaintoepassing die samenwerkt met verschillende banken in Amerika, Europa en Azië. Het zorgt ervoor dat internationale betalingen sneller en goedkoper verricht kunnen worden en daar hebben multinationals baat bij. Je kunt als ondernemer kiezen voor Ripple kopen zodat je zelf met XRP internationale transacties kunt doen en als bedrijf op de blockchain actief kun worden, maar je kunt ook kijken naar de bedrijven waar Ripple mee samenwerkt. Zoals gezegd, het gaat om de toepassingen en mogelijkheden zelf, niet om de munt.

Juist in dat opzicht is het verrassend dat Bitcoin nog steeds zo sterk staat. Zeker vanuit het oogpunt van de ondernemer is  het niet verstandig om te kijken naar de meest populaire optie. Investeer je als ondernemer in Bitcoin, dan zet je een vermogen vast dat in waarde kan stijgen of dalen en waar geen gebruik gemaakt kan worden van samenwerkingen, een community of uiteenlopende mogelijkheden in de toekomst. Dan is Ripple of IOTA een stuk aantrekkelijker.

Wat zou je als ondernemer kunnen doen?

Het is voor ondernemers van enorm belang dat er eerst gekeken wordt naar de toepassingen die interessant zijn voor jouw markt. Ripple staat bekend om de internationale betalingen, ook in armere gedeeltes van de wereld. IOTA is dé toepassing die aan Internet of Things gekoppeld wordt en Siacoin is dé toepassing die genoemd wordt in verband met de opslag van data. Door eerst te kijken naar de echte toepassingen en mogelijkheden weet je als ondernemer direct welke munten en blockchaintechnologieën interessant kunnen zijn en dan wordt het een stuk makkelijker om het nieuws te volgen en in te spelen op bepaalde ontwikkelingen.