Home » Ondernemersnieuws » Magazijn & opslag » Voor ieder magazijn de juiste stelling

Voor ieder magazijn de juiste stelling

Geplaatst in: algemeen, Magazijn & opslag

Overal waar je een magazijn tegenkomt, zie je ook stellingen staan. Logisch, want hierdoor kun je een stuk meer kwijt en blijft de orde altijd aanwezig. Welk soort stellingen je ziet, hangt echter sterk af van het soort magazijn. Daarbij draait het niet alleen om de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is, maar zeker ook om het soort goederen dat wordt verkocht. Grote producten vereisen tenslotte een heel andere manier van opslaan dat kleine exemplaren.

Hoeveel ruimte heb je?

Bij het kiezen van de juiste stellingen voor je magazijn, draait het ten eerste om de vraag hoeveel ruimte je hebt. Je kunt wel hele grote stellingen willen gebruiken, als deze niet in je magazijn passen heb je er helemaal niks aan.

Je magazijn goed opmeten is dus een vereiste, en advies inschakelen van een expert altijd aan te raden. Heb je namelijk geen enkele ervaring met het inrichten van een magazijn, dan heb je ook vaak geen idee hoeveel stellingen je nu precies op een bepaalde oppervlakte kwijt kan. Niet zelden worden bijvoorbeeld de looppaden die nodig zijn compleet vergeten of veel te smal ingeschat. Zo eindig je met een ruimte vol met stellingen, zonder de ruimte om er iets in te zetten of weer uit te halen. Dat dat niet handig is, is natuurlijk een understatement!

Wat komt erop te staan?

Een goede magazijnexpert zal niet alleen kijken naar de oppervlakte van je magazijn, maar ook naar de goederen die erin bewaard gaan worden. Logisch. Moeten er houten vloerplanken worden bewaard, dan heb je heel andere stellingen nodig dan bijvoorbeeld bij een parfumerie of kledinghandel het geval is. Worden de goederen op een pallet aangeleverd? Dan valt de keuze al snel op palletstellingen, die zijn daar speciaal voor gemaakt.

In veel gevallen, zeker wanneer de ruimte wat beperkt is, zijn verrijdbare stellingen ook een goede oplossing. Het prettige hiervan is dat zij je in staat stellen je magazijn flexibel te gebruiken. Zijn er goederen die voor langere tijd moeten worden opgeslagen? Dan kun je de stellingen dicht tegen elkaar aan rijden; je hoeft er toch voorlopig niet bij te kunnen. Dat geeft je extra ruimte in je magazijn, die je weer voor andere zaken kunt benutten. Ook geven deze verrijdbare stellingen je de mogelijkheid om de indeling van je magazijn indien nodig te veranderen. Prettig, als de hoeveelheid of soort goederen sterkt afhangt van het seizoen, bijvoorbeeld. Zo blijf je flexibel, en kom je nooit in de situatie terecht dat je je magazijnruimte niet goed kunt benutten, omdat er een stelling in de weg staat.