Home » Ondernemersnieuws » financiën » Voor elke ondernemer die zijn of haar bedrijf wil laten groeien

Voor elke ondernemer die zijn of haar bedrijf wil laten groeien

Geplaatst in: financiën

Elke ondernemer heeft, bij de start van zijn of haar bedrijf, groei voor ogen. Het afgelopen jaar waren ondernemers mede door de coronacrisis vooral gericht op het waarborgen van de continuïteit van hun bedrijf. Toch zien we zien dat een dergelijke crisis ook kansen biedt om te groeien als ondernemer. Veel ondernemers hadden tijd om aan zichzelf te werken en dat op zich is al waardevol. Hierbij hebben ze vooral inzicht gekregen in wat de beperkingen en de mogelijkheden waren van hun onderneming. Die mogelijkheden moet je als ondernemer nu zien uit te breiden. Maar hoe doe je dat en hoe zorg je ervoor dat die groei veilig en verantwoord gebeurt? Het belangrijkste is om jezelf duidelijke doelen te stellen. Een van die doelen is financieel inzicht. Ook al is het leuker om je te focussen op je bedrijf zelf en het uitbreiden daarvan, je bedrijf kan niet groeien als jezelf geen financieel inzicht hebt.

Financieel inzicht in je bedrijf is belangrijk voor de groei van je bedrijf

Zonder financieel inzicht heb je geen idee hoe je bedrijf er daadwerkelijk voorstaat. Wil je meer financieel inzicht dan kun je dat doen met een handig financieel dashboard. Dit is een tool die je direct inzicht geeft in de financiële situatie van je bedrijf. Op basis van je bankgegevens wordt een dashboard gegenereerd met actuele cijfers en grafieken. De maandelijkse omzet én het verloop hiervan wordt in kaart gebracht. Je krijgt een overzicht van bij- en afschrijvingen en je ziet direct het saldoverloop van je rekeningen. Zo zie je in een oogopslag wie je grootste debiteuren en crediteuren zijn. Als je hier gebruik van maakt weet je precies hoe je er financieel voorstaat en zo hou je als ondernemer in elk geval grip op je financiën en je geld.

Om te groeien is geld nodig

Er zijn maar weinig ondernemingen die kunnen groeien zonder extra financiële middelen. In de meeste gevallen moet er, om te groeien, geïnvesteerd worden in nieuwe of uitgebreidere software of nieuwe machines. Als je groeit, heb je misschien ook meer personeel nodig of een ander bedrijfspand. Ook al heb je wat eigen geld voorhanden een zakelijk krediet van Florijn kan een uitkomst zijn. Zo kom je niet krap te zitten met je werkkapitaal en daarmee komt je onderneming niet onder druk te staan. Het voordeel van een zakelijk krediet is het feit dat je direct het geld kunt gebruiken. Je kunt flexibel opnemen en aflossen en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je betaalt een vast bedrag per maand af. Dat bedrag kun je, als dat nodig is, ook weer opnemen.