Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Volkswagen leasen? Steeds meer bedrijven leasen een bestelauto

Volkswagen leasen? Steeds meer bedrijven leasen een bestelauto

Geplaatst in: mobiliteit

Wanneer jij vaak grote voorwerpen voor jouw onderneming vervoert, kun je kiezen voor het leasen van een bestelauto. Je kunt een auto leasen als zzp’er of als mkb’er. Een leasemaatschappij helpt je met het vinden van een leasevorm die bij jou past. Ondernemers die kiezen voor zakelijk leasen rijden in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Hierdoor voorkom je onverwachte kosten en kun je zorgeloos met jouw bestelbus de weg op.

Waarom een Volkswagen leasen?

Ben je op zoek naar een betrouwbare bestelbus? Er zijn veel verschillende soorten bestelbussen voor jouw bedrijf. De juiste keuze maken, blijft daarom lastig. Keuzes over de juiste inhoud en hoogte van het laadruim zijn verleden tijd dankzij het leasen. Niet tevreden? Dan kun je met een leasemaatschappij zoeken naar een geschikte oplossing. Kies je voor een Volkswagen, dan rijd je een in betrouwbare en betaalbare auto. Je kunt kiezen uit meerdere uitvoeringen van Volkswagen bestelbussen, denk aan de Volkswagen Transporter, Multivan of Crafter. Allemaal uitgevoerd in verschillende hoogtes, lengtes en laadruimtes. Zo vind je voor ieder beroep, een geschikte wagen.

Volkswagen voor de zaak

Een bestelauto is bij ondernemers vrijgesteld van BPM (belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Hiervoor moet je aangemerkt zijn voor de heffing van btw. De voorwaarde is dat jij de auto minimaal voor 10% in zakelijk gebruik neemt. Dezelfde BPM-vrijstelling geldt voor ondernemers die bestelauto’s leasen. De vrijstelling geldt ook voor bestelauto’s in de verhuur of short-lease, ongeacht wie de (feitelijke) gebruiker is. Mits de contractuur niet langer is dan vier weken.

Bij langer lopende contracten moeten leasemaatschappijen aantonen dat de auto wordt gebruikt door de ondernemer met een BPM-vrijstelling. Je levert dan als bewijs een zogenaamde “ondernemersverklaring” aan de leasemaatschappij. Aan het leasen van een bestelauto’s zitten, als ondernemer, verschillende voordelen. Dit zijn er een paar:

  • Je krijgt een splinternieuwe Volkswagen, zonder grote investering die je moet doen.
  • Vooraf bepaald maandtarief. Wegenbelasting, verzekeringen of APK: het zit allemaal in het vaste maandbedrag inbegrepen.
  • Geen omkijken naar reparatie en onderhoud
  • Overzichtelijke administratie
  • Je hoeft alleen nog maar aan de brandstof te denken.
  • In de meeste gevallen beëindig je je contract kosteloos.

Elektrisch leasen

Steeds meer ondernemers slaan een nieuwe weg in: zij kiezen voor volledig elektrisch vervoer. Zo dragen zij bij aan een groene en duurzamere wereld. Neem daarom een kijk bij een leasemaatschappij die elektrische auto’s aanbiedt, zoals LeasePlan.