Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Vind makkelijk en snel een arbodienst in Utrecht

Vind makkelijk en snel een arbodienst in Utrecht

Geplaatst in: personeelszaken

Ben jij een ondernemer in Utrecht en begint jouw bedrijf zodanig te groeien dat je werknemers moet aannemen? Dan is het ook tijd om de juiste arbodienst te kiezen. Het is verstandig om hier goed onderzoek naar te doen, zodat je snel tot de juiste keuze komt.

Wettelijke verplichting

De arbodienst komt om de hoek kijken op het moment dat jij jouw eerste werknemer hebt aangenomen. Het is sinds 2017 verplicht om een arbeidscontract met een arbodienst af te sluiten. Je sluit een basiscontract af met een arbodienst, waarin de taken staan waarbij je je laat ondersteunen door een bedrijfsarts. Dit contract wordt gezamenlijk opgesteld met de arbodienst en heeft een akkoord nodig van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

De dienstverlening van een arbodienst

Een arbodienst ondersteunt je bij vier taken, namelijk ziekteverzuimbegeleiding en preventie, aanstellingskeuringen, periodiek arbeidsgezondheidskundige onderzoeken en het uitvoeren en opstellen van de risico inventarisatie- en evaluatie. Zodra een werknemer ziek wordt, is het aan jou de taak om de arbodienst in te schakelen. De betreffende bedrijfsarts zal dan met je in contact komen om de situatie van de werknemer te bespreken. Er wordt dan onder andere gekeken welke mogelijkheden er zijn voor de werknemer om te blijven werken. Dit kan in de vorm zijn van de huidige werkzaamheden, maar er is ook ruimte om alternatieve werkzaamheden te onderzoeken. Het doel van de arbodienst is namelijk om een duurzame inzetbaarheid te garanderen.

Zo vind je een goede arbodienstverlener

Je hebt een ruim aanbod van arbodienstverleners, maar het is belangrijk om te onderzoeken welke dienstverlener geschikt is voor jouw bedrijf. Jouw zoektocht naar een goede arbodienst in Utrecht begint met het opvragen van offertes. De offertes zijn gratis en geeft jou de mogelijkheid om de opties te bekijken. Een offerte moet informatie over de arbodienst bevatten en over het plan van aanpak betreft het verzuimbeleid van jouw bedrijf. Je kan meerdere offertes aanvragen, zodat je een vergelijking kan maken.

De kosten van een arbodienstverlener

De offertes zijn gratis, maar het afsluiten van een arbeidscontract met de arbodienst kost geld. Gemiddeld gezien kost een contract tussen €125 en €150 per medewerker per jaar. De kosten zijn afhankelijk van de abonnementsvorm. Je kan onder andere kiezen voor een all-in abonnement, waarbij je een vast bedrag betaalt per jaar. Je begint altijd met een basisabonnement en afhankelijk van jouw bedrijfssituatie kun je kijken welke aanvullende diensten voor jou relevant zijn.

Voorkom keuzestress met advies

Als je eenmaal meerdere offertes binnen hebt, kan het zijn dat je het lastig vindt om de juiste keuze te maken. Het kiezen van een goede arbodienstverlener hoef je gelukkig niet alleen te doen. De keuze voor een arbodienstverlener kan worden ondersteund door HR Navigator. Dit onafhankelijke bedrijf geeft jou passend advies om uiteindelijk de best passende arbodienst te kiezen. Door op de website een vragenlijst in te vullen met jouw eisen en wensen, kan HR Navigator contact met je opnemen en een match vinden met de juiste arbodienst in Utrecht.