Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Vijf voordelen van online boekhouden

Vijf voordelen van online boekhouden

Geplaatst in: algemeen

Te veel rompslomp om zelf je boekhouding degelijk bij te houden? Verloren geraakte documenten die je niet meer kan vinden? Je wil controle over de financiële status van je bedrijf? Ga dan voor een online boekhouding! In dit artikel benoemen we vijf voordelen van online boekhouden.

1. Je hoeft zelf geen administratie bij te houden
Zelf je eigen boekhouding doen op een goede manier begint bij het nauwkeurig bijhouden van al je documenten: facturen, aankoopbonnetjes, verkoopnota’s en noem maar op. Meestal ga je op geregelde tijden de documenten klasseren en boekhoudkundig verwerken. Vaak is het zo dat je een aantal van die bewijsstukken niet meer vindt of per ongeluk weggegooid hebt. Door gebruik te maken van online boeking komt dit bijna nooit meer voor. Telkens je een document hebt, scan je het in en stuur je het via internet door. Op dat moment is jouw document al veilig.

2. Je bent niet gebonden aan uren waarop je boekhouder bereikbaar is
Je kan je documenten toesturen op de uren die jij zelf bepaalt. Je hoeft geen afspraak te maken met je boekhouder. Telkens wanneer je wat tijd over hebt, kan je je boekhouding bijwerken. Dit neemt een hoop druk van jouw schouders weg. Waar je anders tegen het einde van de maand moet hollen om alles nog klaar te krijgen voor de boekhouder, kan je nu rustig en meer verspreid over de maand alles doorsturen. Op deze manier kan jij je tijd zelf indelen. Je kan je op drukke momenten met jouw business bezighouden en je boekhouding voor kalmere momenten houden.

3. Je hebt altijd inzicht in je boekhouding
Elk document dat jij toestuurt, wordt onmiddellijk verwerkt. Daardoor heb je op elk moment een correct inzicht in de boekhouding van je bedrijf. Je kan je cijfers zelfs via telefoon downloaden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Je boekhouding is altijd accuraat. Je kan grafieken en cijfers raadplegen op een zeer visuele en gebruiksvriendelijke manier. Begin of midden of einde van een maand of einde van een boekingsjaar: het maakt niet uit. Op elk moment heb je de status van je bedrijf in beeld. Dat betekent ook dat je op elk moment controle hebt en kan gaan bijsturen waar het nodig blijkt.

4. Ook andere medewerkers kunnen jouw boekhouding raadplegen

Ben je een wat groter bedrijf en heb je bijvoorbeeld verkopers of een secretaresse, dan kunnen zij ook inzicht krijgen in de boekhouding wanneer zij die nodig hebben. Alles werkt online, dus iedereen die jij toegang geeft, kan met het programma werken. Op die manier vergroot je de informatiestroom binnen je bedrijf. Het spaart alweer een hoop tijd die je anders aan vergaderingen en besprekingen moet besteden.

5. Je leert zelf heel veel over boekhouding
Je boekhouding wordt verwerkt door professionele boekhouders. Zij weten perfect welk document op welke boekhoudkundige rekening moet geboekt worden. Je mag er pertinent zeker van zijn dat je boekhouding in orde is. Bovendien biedt deze organisatie jou ook nog een paar andere services zoals de aangifte van je belastingen of loonadministratie en ze geven advies. Je kan dus met alle vragen bij hen terecht. Mettertijd leer je zelf hoe je jouw boekhouding het best verzorgd wordt en kan je dubbele controle uitoefenen. 

Stap af van het eindeloze papierwerk en klassement. Sta nooit meer voor een gesloten deur bij je boekhouder. Doe datgene waar jij het beste in bent (je eigen business) en laat je boekhouding over aan een online boekhoudingsbedrijf. Het spaart je een hoop tijd, energie en het voorkomt vooral fouten in je boekhouding. Vanaf nu heb jij de volledige controle over je bedrijf!