Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Vijf tips voor een representatieve uitstraling

Vijf tips voor een representatieve uitstraling

Geplaatst in: algemeen

Als ondernemer is het belangrijk dat je goed voor de dag komt. Misschien is uiterlijk niet iets waar je graag lang aandacht aan besteedt, maar de eerste indruk is toch snel gemaakt. Met uiterlijk kun je overbrengen dat je voor zowel jezelf, als voor je bedrijf zorg draagt. Dat geeft je klanten vertrouwen in jou en daarmee heb je al de eerste stap gezet om een goede relatie op te bouwen. Houd rekening met deze vijf tips om representatief​ voor de dag komen.

Tip 1: schoenen maken de man

Zorg niet alleen voor de juiste kleding bij de juiste situatie, maar kies daar passende schoenen bij. Ga je casual gekleed, dan zijn er geen strenge eisen wat betreft schoenen. Bij je maatpak kun je letten op kleur. Draag je een blauw of zwart pak, kies dan zwarte schoenen. Met Rehab heb je een grote keuze aan casual of chique schoenen. Kies voor Magnanni schoenen als je op zoek bent naar stijlvolle leren schoenen.

Tip 2: Strak in het pak

Zorg dat je kleding je goed past. Vooral als je nooit in pak gaat en opeens naar een officiële gelegenheid moet, komt het voor dat mensen hun tien jaar oude pak maar weer eens uit de kast halen. Of ze lenen kleding van iemand anders. Slecht passende kleding doet je uitstraling geen goed. Een net maatpak is misschien een grote uitgave, maar betaalt zichzelf snel weer terug.

Tip 3: Een verzorgd uiterlijk

Als je hard werkt, vergeet je wel eens aan je uiterlijk te denken. Zolang je op je kantoor zit is dat niet zo erg. Maar moet je naar een klant of een bijeenkomst, kijk dan snel even in een spiegel voor je weggaat. Zorg voor een kam en/of scheerapparaat op kantoor. Doe je haar goed, scheer je netjes en je ziet er meteen veel verzorgder uit en daardoor ook zakelijker.

Tip 4: De kleur van je kleding

Niet alleen moet je kleding goed passen, maar ook bij elkaar passen. Misschien trek je zo iets uit de kast en kijk je niet eens naar de kleuren. Toch is het goed om wat meer op je kleding te letten. Geen stippen bij strepen, geen felle kleuren die allemaal om de aandacht schreeuwen.

Tip 5: Meer stijl door accessoires

Om je stijl af te maken kun je bijzondere accessoires gebruiken. Kies een stijlvol horloge, een mooie ring of een nette riem.