Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Vijf dingen die je niet wist over een auto

Vijf dingen die je niet wist over een auto

Geplaatst in: mobiliteit

De auto, we noemen het ook wel onze heilige koe of het stalen ros. Steeds vaker staat dit vervoermiddel ter discussie vanwege de vervuiling. Maar we kunnen eigenlijk allang niet meer zonder auto’s. Vooral als ondernemer wil je vaak snel van de ene naar de andere locatie kunnen verplaatsen. Het openbaar vervoer biedt dan niet altijd uitkomst. Met de komst van de elektrische auto zijn er ook weer nieuwe vraagstukken bijgekomen, want om al die accu’s op te laden moeten er ook voldoende laadpalen beschikbaar zijn. Kortom, de auto blijft voorlopig nog wel even het onderwerp van vele gesprekken. Hier zijn vijf dingen die je mogelijk nog niet wist over auto’s.

  1. In geen enkel land ter wereld rijden zo veel auto’s rond als in de Verenigde Staten. Helemaal eerlijk is dat misschien niet, want de Verenigde Staten zijn natuurlijk in feite vijftig landen, die ooit besloten om samen verder te gaan. Maar toch, als je kijkt naar de oppervlakte ten opzichte van bijvoorbeeld China, dan zijn de Verenigde Staten niet eens zo heel veel groter, terwijl ze met 300 miljoen stuks bijna vier keer zo veel auto’s hebben rondrijden.
  2. Misschien heb je zelf al 200.000 kilometer op de teller staan? Ach, dat is slechts een fractie van wat haalbaar is. De hoogste kilometerstand ooit bereikt was 4.586.630 kilometer. Dat is dus ruim 22 keer zoveel!
  3. De dagwaarde van je auto is van belang als je het voertuig wilt verkopen. Maar wie bepaalt nu eigenlijk precies die dagwaarde? Houd altijd in gedachten dat een geïnteresseerde koper er baat bij heeft om die dagwaarde naar beneden bij te stellen. Je kunt daarom beter voor de dagwaarde RDW consulteren. De Rijksdienst voor het Wegverkeer houdt gegevens van voertuigen bij en er zijn bedrijven die op basis van die informatie een objectieve dagwaarde berekenen.
  4. In Zuid-Afrika is het stelen van auto’s terwijl de bestuurder erin zit (dit wordt carjacking genoemd) een veel voorkomende vorm van criminaliteit. Het merk BMW heeft daar iets op gevonden: vlammenwerpers! Die kunnen optioneel in de auto worden aangebracht.
  5. Veel mensen lijken nog steeds te denken dat je een automotor in de vrieskou eerst enige tijd stationair moet laten draaien. Het tegendeel is waar. Je kunt juist beter direct na het starten wegrijden. Dat is beter voor de motor en bovendien bespaar je er brandstof mee.