Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Vier manieren om dingen te onthouden als je vergeetachtig bent

Vier manieren om dingen te onthouden als je vergeetachtig bent

Geplaatst in: algemeen

Als je erg vergeetachtig bent, is dat vooral voor jezelf storend. Zeker als je nodig iets moet onthouden en je vergeet dit, kan dat erg frustrerend zijn. Of het nou voor jezelf is of dat het met anderen te maken heeft, belangrijke dingen vergeten is nooit fijn. Wat zijn manieren om dingen toch te onthouden? De volgende vier tips kunnen je misschien helpen.

Reminders zetten in je telefoon

Het zetten van reminders in je telefoon kan erg handig zijn. Zo kan dit helpen om bijvoorbeeld aan het begin van de dag te herinneren dat je iets moet doen, maar ook gedurende de dag kun je zo jezelf aan bepaalde dingen herinneren en er op die manier voor zorgen dat je bijvoorbeeld dat ene belangrijke telefoontje pleegt, reageert op die e-mail of je elektrische auto aan de laadpaal legt.

Plak post-it notes op plekken waar je gaat zijn

Het plakken van post-it notes op plekken waar je gedurende de dag nog gaat komen, is ook een manier om dingen te onthouden die je nog moet doen. Je kunt zo namelijk bijvoorbeeld terwijl je ‘s ochtends je koffie zet nog op een briefje zien staan dat je nog naar de supermarkt moet. Het helpt sowieso om dingen te zien. Is je elektrische auto leeg? Je kunt een laadpaal kopen en als je die dan ’s ochtends bijvoorbeeld uit het raam ziet, herinner je je meteen weer dat die nog opgeladen moet worden. Gebruik je alleen een laadpaal zakelijk bij bijvoorbeeld kantoor, dan herinner je het misschien als je aankomt op werk.

Vraag anderen je te herinneren

Woon je bijvoorbeeld samen met iemand of heb je een goede vriend of vriendin die niet vergeetachtig is? Vraag aan hem of haar of ze je kunnen herinneren om hetgeen wat je moet onthouden nog te doen. Probeer niet afhankelijk te zijn van diegene, maar als je bijvoorbeeld nog iets moet doen en diegene vraagt je ernaar, dan kan het toch nog erg helpen als je het uiteindelijk nog gewoon kunt doen.

Maak een to-do lijst

Het maken van een to do lijst is voor velen erg handig. Het staat je namelijk toe om dingen op te schrijven en in de loop van de dag af te vinken. Niet alleen heb je zo duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren, ook geeft het veel voldoening om dingen af te strepen en kun je dus op die manier goed onthouden wat je de hele dag allemaal moet doen. Plannen is voor vergeetachtige mensen sowieso een erg goed idee.