Home » Ondernemersnieuws » verzekeringen » Verzekeringen voor zzp’ers: waarom zijn ze cruciaal?

Verzekeringen voor zzp’ers: waarom zijn ze cruciaal?

Geplaatst in: verzekeringen

Wil je alles voor jouw nieuwe onderneming zo goed mogelijk geregeld hebben met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP? Dan mogen verzekeringen niet ontbreken. De verzekeringen achter de schermen geregeld hebben, zorgt dat je niet voor verrassingen komt te staan. Iedere eenmanszaak kent niet alleen de risico’s van het vak, maar ook de onverwachte gebeurtenissen die jou op hoge kosten kunnen jagen. Juist daarom moet je de verzekeringen zo snel mogelijk geregeld hebben. Je weet immers nooit wanneer er iets staat te gebeuren. Zo goed mogelijk beschermen van jouw bedrijf kan voorkomen dat je als ZZP’er in grotere problemen komt. De verzekering beschermt jou tegen de aansprakelijkheid voor schade aan anderen en zorgt dat je de hoge kosten niet volledig zelf hoeft te betalen.

Meer gemoedsrust en financiële stabiliteit

Het hebben van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft jou vanaf het moment van afsluiten al meer gemoedsrust. Het voorkomen van hoge kostenposten zorgt dat je je kan richten op het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. Mocht er dan iets gebeuren op de werkvloer, weet je dat de verzekeraar er voor jou is en jou helpt bij het vergoeden van de schade. De financiële stabiliteit die je hierdoor krijgt, laat jou niet meer voor uitdaging staan. Een ernstig ongeluk of het mislukken van een project geeft geen financiële uitdagingen en je vangt de klappen op met de vergoeding. Het enige wat jij nog betaalt, is het eigen risico dat je vooraf hebt vastgesteld.

Meer vertrouwen van de klant

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan ook meer klantvertrouwen geven. Jouw klanten willen immers dat je de aansprakelijkheid kan dragen voordat ze met jou in zee gaan. Goed voorbereid zijn en professionaliteit uitdragen kan dus ook helpen om de projecten aangedragen te krijgen. Met een goede verzekering geef je de klanten meer vertrouwen, omdat je in staat bent om eventuele problemen op te lossen en de verantwoordelijkheid te nemen voor de werkzaamheden die je uitvoert. Mocht je dus een keer verkeerde adviezen geven, die de klant financiële gevolgen oplevert, dan kan het snel geregeld zijn. De klant blijft niet met een slecht gevoel achter en je kan je weer richten op het uitvoeren van de werkzaamheden waar je goed in bent.

De verzekering is flexibel

Voordat je kan profiteren van de voordelen van een goede aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers moet je de beste verzekeringsoptie kiezen. Er zijn verschillende dekkingen. Zo kan je beginnen bij de basis. Welke basis past het beste bij jouw behoeften? En welke wensen heb je nog meer? Vanaf de basis kan je het steeds verder uitbreiden en voorkomen dat je niet tegen alle risico’s van het vak bent verzekerd. Zodra je alles hebt gevonden wat je nodig hebt, vul je het aanvraagformulier in. Met slechts een aantal gegevens ben je voorzien van de verzekering. Deze gaat direct in als je de eerste premie hebt betaald. Mocht er dan een probleem zijn en schade geven aan derden, vul je de schadeclaim in en regelt de verzekering achter de schermen alles met de tegenpartij.