Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Verstandig een auto kopen als ondernemer

Verstandig een auto kopen als ondernemer

Geplaatst in: mobiliteit

Wanneer je een auto gaat kopen, dan is het belangrijk om je tijd te nemen om de juiste auto te kopen. Vooral wanneer je eentje zoekt voor je onderneming. Je wilt niet alleen een goede auto kopen maar, als het kan, is het ook fijn wanneer je een paar centjes kunt besparen.

Maar hoe weet je nou zeker als een auto in goede conditie is om te kopen? Vooral een tweedehandse auto. Je kunt dat niet achterhalen wanneer je naar de auto kijkt. Het is dus een goed idee om een monteur erbij te brengen zodat die de auto voor je kan nakijken. Maar jij kunt ook moeite doen om de conditie van de auto te achterhalen en het kost je niets.

Voertuiggegevens achterhalen
Je kunt via het kenteken voertuiggegevens achterhalen. Dit kun je online doen en het is ook nog geheel gratis. Een RDW-check, zoals het ook bekend staat, geeft je informatie die je goed kunt gebruiken. Allereerst kun je zien wat voor model het is, hoe oud de wagen is, wat voor soort motor hij heeft en andere handige gegevens van de auto. Daarnaast is het ook goed om te weten wanneer de APK vervalt en wat de dagwaarde van de auto eigenlijk is. Zo weet je dat je niet teveel voor de auto gaat betalen.

Als we verder kijken dan zien we dat je ook het hele schadeverleden van de auto te zien krijgt en kun je ook nagaan hoeveel eigenaren de auto gehad heeft. Als het een groot aantal is, dan is het goed om na te gaan waarom dat zo is. Het kan zijn dat er iets mis is met de auto die niet gemaakt kan worden of die handen vol geld kost.

Kentekencheck
Het is geen geheim dat sommige autoverkopers de kilometerstanden van auto’s terugdraaien zodat mensen denken dat de auto niet veel gereden heeft. Een kentekencheck geeft je de juiste kilometerstand zodat je kunt nagaan of iemand eraan is gaan sleutelen. En natuurlijk is het ook goed wanneer je van tevoren te weten komt of een auto als gestolen geregistreerd staat, want als het eenmaal op jouw naam overgeschreven is ga jij problemen krijgen met de justitie.

Er zijn dus genoeg redenen waarom een kentekencheck nodig is. Het is veel beter om problemen te voorkomen dan dat je ze gaat moeten oplossen.