Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een verplichte veiligheidssticker moet natuurlijk wel blijven plakken

Een verplichte veiligheidssticker moet natuurlijk wel blijven plakken

Geplaatst in: algemeen

Wat is, naast de juiste informatie of waarschuwing, de belangrijkste eigenschap van veiligheidsstickers? Precies! Dat ze blijven plakken. Dat kan wel eens een probleem zijn vanwege bijvoorbeeld weersomstandigheden. Zoek daarom als je veiligheidsstickers nodig hebt naar stickers die onder alle omstandigheden goed hechten.

Aanwezigheid van veiligheidsstickers

Op de aanwezigheid van de juiste stickers of gevarenpictogrammen wordt gecontroleerd door bijvoorbeeld de brandweer. Bekende voorbeelden van verplichte veiligheidsstickers zijn stickers met de pictogrammen ‘motor afzetten’, ‘roken en vuur verboden’ bij tankstations, of het pictogram ‘nooduitgang’. Maar minder bekend is dat werkgevers bijvoorbeeld ook verplicht zijn om medewerkers te informeren over het juiste gebruik van een trap of een machine. Hoe kan dat beter dan met een sticker die op de trap of machine bevestigd is?

Extreem hechtende stickers

Veel bedrijven zijn op zoek naar stickers die op bijna elke ondergrond plakken. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten extreem hechtende stickers verkrijgbaar. In verschillende industrieën worden deze al gebruikt. Door de grote lijmkracht blijven ze plakken op bijna elke ondergrond. Machines en bijvoorbeeld muren met structuur kunnen goed beplakt worden met deze uitgebreid geteste stickers. Dit geldt zowel voor binnen als buiten. Goeie stickers kunnen bijna alle weersomstandigheden aan.

Duurzame stickers

Het mooie van deze stickers is dat je er uiteindelijk ook geld mee bespaart. De stickers blijven simpelweg langer plakken. Het is daarbij wel aan te raden dat je ook stickers kiest waarvan de kleur lang goed blijft. Vaak wordt daar een speciale coating voor gebruikt.

Europese norm voor veiligheidspictogrammen

Al ruim vijf jaar is er één Europese norm voor veiligheidssymbolen (ISO 7010). De pictogrammen die zorgen voor publieksinformatie en publieke veiligheid zijn in heel Europa hetzelfde. Zo weten lassers en hun collega’s bijvoorbeeld  door één veiligheidssticker dat hun lasbril in een bepaalde ruimte verplicht is. Of ze nu in Zuid-Spanje of in de Achterhoek wonen.

Veiligheid boven alles

Door de Europese standaardisatie zijn veel veiligheidsstickers op voorraad verkrijgbaar bij stickerproducenten. Uiteraard is binnen regels van de norm te zorgen voor aanpassingen, zoals het subtiel toepassen van een huisstijl. Het belangrijkst blijft echter dat de sticker met het juiste veiligheidspictogram op de juiste plaats hangt én dat deze blijft plakken. Veiligheid boven alles.