Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Verpakking laten bedrukken? Hier moet je op letten

Verpakking laten bedrukken? Hier moet je op letten

Geplaatst in: algemeen

Waarom zou ik een verpakking willen laten bedrukken, vraag je je wellicht af. Dit beslaat echter een groot terrein: van productverpakkingen tot cadeauverpakkingen en zelfs maaltijdverpakkingen. Van de groenteboer met zijn eigen saladebakjes tot een webshop met een bedrukte verzenddoos of envelop, en van draagtassen bij een winkel tot gepersonaliseerde koffiebekers, deze verpakkingen kunnen de uitstraling van jouw producten en bedrijf maken of breken. Maar dan moet je het wel goed aanpakken. Daarom hier een aantal zaken waar je op moet letten bij het laten bedrukken van verpakkingen.

Doelgroep kennen

Een verpakking bedrukken is niet iets wat je zomaar in een spur of the moment moet laten doen. Je moet er goed over nadenken, want het is een investering die je maakt in het imago, de naamsbekendheid en de herkenbaarheid van je bedrijf. Richt je daarbij specifiek op de doelgroep die je probeert te bereiken. Gebruik een ontwerp dat jouw doelgroep aanspreekt en materialen die bij de smaak van jouw doelgroep passen. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen, namelijk.

Herkenbaarheid en huisstijl

Het liefst heb je dat mensen in één oogopslag jouw verpakking herkennen. Dat betekent dat je een herkenbare en unieke stijl nodig hebt. Deze moet aansluiten bij de huisstijl van je bedrijf. Die moet op zijn beurt bestaan uit herkenbare kleuren en een lettertype dat bij voorkeur niet met andere bedrijven geassocieerd wordt. Is jouw huisstijl nog niet zo sterk in dit opzicht, dan is dit mogelijk het moment om te investeren in een nieuwe huisstijl. Wacht dan even met het bedrukken van verpakkingen totdat je de nieuwe huisstijl ingevoerd is.

Het juiste materiaal

Niet alleen het ontwerp van je verpakking speelt een belangrijke rol in de herkenbaarheid en succes ervan, maar ook de kwaliteit van het materiaal. Goedkoop, zwak materiaal heeft een goedkope uitstraling die meteen ook een slechte indruk nalaat van jouw onderneming. Zorg dat je kiest voor iets dat ten eerste duurzaam is in de zin dat het relatief lang kan meegaan en niet meteen in de prullenbak verdwijnt als dat niet hoeft. Een goede plek voor kwalitatief goede verpakkingen met hoogwaardige bedrukking is braboverpakking.nl. Overweeg ook voor een eigentijdse uitstraling het gebruik van duurzame materialen in de zin van duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar.

Wees compleet

Voordat je de laatste druk op de knop geeft om je bestelling in productie te laten brengen, moet je er zeker van zijn dat alles wat op je verpakkingen moet staan ook in het definitieve ontwerp staat. Denk daarbij aan actuele contactgegevens, correcte gegevens over ingrediënten en allergenen, een streepjescode en meer van dat soort dingen. Het zou immers doodzonde zijn als je investering maakt om erachter te komen dat het opnieuw moet omdat er iets belangrijks ontbreekt of onjuist is.