Home » Ondernemersnieuws » verzekeringen » Vergeet niet je bedrijf te verzekeren!

Vergeet niet je bedrijf te verzekeren!

Geplaatst in: verzekeringen

Heb je plannen om een bedrijf op te zetten? Vergeet dan niet om je zakelijk goed te verzekeren! Wanneer er iets gebeurt en je bent er niet goed voor verzekerd, kan dit duizenden euro’s kosten.

Zakelijke verzekeringen

Voor je bedrijf sluit je geen particuliere verzekeringen af, maar zakelijke verzekeringen. Door een zakelijke verzekering af te sluiten bescherm je je bedrijf tegen risico’s zoals diefstal, juridische geschillen en brand. Zakelijke verzekeringen kunnen worden afgesloten door ZZP’ers, starters, verenigingen of stichtingen. Dit allemaal kan bij een financieel adviseur met een agentschap in verzekeringen.

Hieronder een aantal zakelijke verzekeringen:

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Het is altijd belangrijk om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen letselschade en materiële schade die je tijdens je werk kunt veroorzaken aan anderen. Dit betekent dus dat de schade aan jezelf niet wordt vergoed.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je als ZZP’er verzekerd van een inkomen als je niet meer kunt werken. Naast een AOV voor de ZZP’er is er ook een verzekering voor bedrijven met medewerkers. Sluit een WIA verzekering af voor je medewerkers, voor een snelle re-integratie en financiële zekerheid.

Inventarisverzekering

Wanneer je een bedrijf start waar je een inventaris voor nodig hebt, is het verstandig om een inventarisverzekering af te sluiten. Zo verzeker je de losse zaken binnen je bedrijf die niet voor verkoop bedoeld zijn. Denk hierbij aan rolluiken, zonweringen, bureaus, reclameborden en gereedschap.

Een adviseur inschakelen

Wanneer je een aantal zakelijke verzekeringen nodig hebt, kan een financieel adviseur je hierbij helpen. Een adviseur kan een mooi aanbod voor je doen door een pakket voor je samen te stellen (vaak zelfs met korting). Wanneer een adviseur is aangesloten bij een serviceprovider voor verzekeringen, kan de adviseur verschillende verzekeringen voor je vergelijken. Zo kiest de adviseur de verzekeringen die het beste bij jou en je bedrijf passen.