Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Urenregistratie voor je personeel: 3 tips

Urenregistratie voor je personeel: 3 tips

Geplaatst in: personeelszaken

Het aantal uren ingevuld op een werkbrief maar deze is kwijtgeraakt, te laat de uren ingevuld zodat het aantal uren niet meer klopt: als werkgever heb je het vast eerder meegemaakt. Des te belangrijker is het daarom om gebruik te maken van een goede urenregistratie. Een goede urenregistratie kan jou als werkgever namelijk een hoop tijd en moeite besparen. Maar welke mogelijkheden zijn er voor een goede urenregistratie voor je personeel? Lees snel verder, want wij geven je 3 goede tips in dit artikel! 

Urenregistratie in Excel

Kun jij als werkgever wel aardig overweg met het programma Excel? Dan kan dit programma een goede mogelijkheid zijn voor urenregistratie voor je personeel. Excel biedt namelijk veel functies die het jou als werkgever gemakkelijk kunnen maken om een compleet overzicht van het aantal uren van je personeel te maken. Als je Excel goed snapt, is dit voor jou een handige methode om inzicht te krijgen in het aantal uren van jouw personeel.

Urenregistratiesoftware

Om een overzicht te krijgen in het aantal uren van je personeel, kun je ook gebruik maken van een urenregistratiesoftware. Dit is een hele makkelijk methode om goed inzicht te krijgen in het aantal uren van jouw personeel. Er zijn tegenwoordig al veel verschillende urenregistratiesoftware beschikbaar die je kunt gebruiken. Enkele goede software die je hiervoor kunt overwegen zijn bijvoorbeeld SilvaSoft, TimeChimp, Exact of WATCH. Iedere urenregistratiesoftware heeft weer zijn eigen voordelen, dus kijk goed naar welke software goed bij jou past. In ieder geval helpt een goede urenregistratiesoftware jou erbij om op een gemakkelijke manier inzicht te krijgen in het aantal uren van jouw personeel. Het gebruiken van zo’n software biedt veel voordelen.

Urenregistratie app

Tegenwoordig komen er ook steeds meer mogelijkheden voor urenregistratie apps. Hoewel dit nog wel in opkomst is, zijn er best al wat apps die je hiervoor kunt gebruiken. Je kunt hierbij kiezen voor betaalde of gratis varianten. Houd rekening met het feit dat een gratis app wel beperkt kan zijn in functionaliteiten. Vaak is het zo dat er advertenties voorbijkomen of je maar een bepaald aantal medewerkers kunt invullen. Als je een kleiner bedrijf hebt is dit vaak geen probleem, maar als je de uren van heel veel personeel moet bijhouden is dit wellicht wat minder handig.

Het is van groot belang dat de urenregistratie van je personeel overzichtelijk kan worden weergegeven. Je zit er als werkgever tenslotte niet op te wachten om zelf alles tot in detail uit te zoeken. Het registreren van uren is namelijk vaak een tijdrovend klusje en jij kunt je tijd als werkgever vast beter aan andere taken besteden. Het is daarom ontzettend handig om gebruik te maken van een van bovenstaande opties. Op deze manier krijg je goed inzicht in het aantal uren van je personeel, waardoor je alles goed op een rijtje hebt staan. Wanneer de urenregistratie van je personeel goed is weergeven, voorkom je dat er fouten worden gemaakt waar zowel jij als je personeel niet blij van worden. Een goede urenregistratie is daarom ook enorm belangrijk. Zorg ervoor dat je hiervoor de juiste methode kiest, zodat dit proces altijd goed verloopt. Je hebt tegenwoordig veel verschillende methodes die dit proces voor jou als werkgever zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Zoek dus goed naar de methode die bij jou past en je kunt er mee aan de slag.

Zou je graag nog meer willen weten over een goede urenregistratie? Check dan eens urenregistratie.be. Hier kun je alle belangrijke dingen lezen over urenregistratie, zodat je hierover meer op de hoogte bent. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de verschillende mogelijkheden die je hebt en de voor- en nadelen van urenregistratie.