Home » Ondernemersnieuws » administratie » Uren projecten bijhouden

Uren projecten bijhouden

Geplaatst in: administratie

Als je als zzp’er of mkb’er aan de slag bent met projecten, is het handig als je je uren bijhoudt zodat je die later kan factureren. Met werken in een Excel sheet gaat dat wat lastig, je kunt namelijk nooit nauwkeurig je uren opschrijven. Door te werken met een mobiele urenregistratie app kun je gemakkelijk en precies de uren bijhouden die jij besteedt aan een project. Urenregistratie moet simpel zijn, anders ga je het uitstellen. Hier zijn een aantal handige tips voor een succesvolle urenregistratie bij projecten.

Hou het simpel
Alle urenschrijvers hebben een hekel aan uren bijhouden en als je ook nog moeilijk gaat doen met een heel software systeem of ingewikkelde Excel sheet, dan schiet het natuurlijk helemaal niet op. Hou het daarom simpel. Met een handige mobiele app hou je je uren bij op locatie en slaat ie ze daarna mooi op in een overzicht.

Klok ook klein werk
Hoevaak kun je 8 uur per dag aan een project werken? Waarschijnlijk niet heel vaak en word je vaker gestoord voor kleine dingetjes. Die zijn wel net zo belangrijk voor je urenregistratie, dus vergeet ook die uren niet te klokken. Je hoeft dit niet per se meteen in rekening te brengen, maar als je vaker wordt opgeroepen voor kleine klussen, kun je je uren alsnog opsturen.

Weg met procrastinatie
Je uren bijhouden op je laptop in Excel is saai werk en saai werk wordt uitgesteld. Door de urenregistratie simpel te houden hou je dagelijks je uren bij in plaats van wekelijks en is je boekhouding actueel.

Automatiseer je urenregistratie
Zorg voor een systeem waarmee je je uren kan uploaden in je boekhoudprogramma en zo alles in één keer automatiseert. Met twee systemen werken is super inefficiënt dus zorg ervoor dat je met één druk op de knop je uren kan factureren.

Minimaliseer administratieve tijd
De uren die je kwijt bent aan je administratie kun je niet factureren, dus als je daar heel veel tijd aan kwijt bent is dat natuurlijk zonde. Zorg dus voor een boekhoudprogramma waarmee je super snel je facturen kunt inboeken en je uren kan toevoegen, zodat je in plaats van 8 uur per maand, maar 1 uur per maand bezig bent.

Kies een goed boekhoudprogramma
Er zijn honderden boekhoudprogramma’s op de markt waarmee jij snel en makkelijk je administratie kan bijhouden. Veel programma’s bieden de optie om meerdere bedrijfsprogramma’s er op aan te sluiten, zoals je kassasysteem bijvoorbeeld. Maar ook als je werkt met een mobiele urenregistratie app kun je die cijfers makkelijk doorsturen en factureren. Snel een programma vinden waarmee je makkelijk online kan boekhouden? Vergelijk nu alle programma’s op boekhoudprogrammagids.nl. Als je op zoek bent naar een goede urenregistratie app, check dan de vergelijker op Qompari.