Home » Ondernemersnieuws » innovatie » Twee innovaties die jouw bedrijf drastisch zullen transformeren

Twee innovaties die jouw bedrijf drastisch zullen transformeren

Geplaatst in: innovatie

Bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen van constructies of apparaten maken daarbij steeds meer gebruik van computerprogramma’s. Waar voorheen dergelijke constructies vaak met de hand moesten worden getekend, is het tegenwoordig een fluitje van een cent om het ingewikkelde rekenwerk door software te laten verrichten. Het gevolg is dat ze beter, sneller en efficiënter kunnen ontwerpen. Dat is gunstig, zeker vanuit het oogpunt van concurrentie binnen de branche. Nieuwe slimme software maakt het tegenwoordig mogelijk om modellen moeiteloos driedimensionaal te kunnen tekenen.

Doorbraak

Een doorbraak op dit gebied is 3D CAD want hiermee ben je in staat om basismodellen steeds opnieuw te gebruiken, in plaats van elk ontwerp vanaf nul te moeten starten. Deze software heeft een ware evolutie doorgemaakt op het gebied van kracht, reikwijdte en verfijning, waardoor de gebruikers ervan de mogelijkheid hebben om producten van hogere kwaliteit te leveren met een strakke deadline en een geringer budget. De geavanceerde mogelijkheden van 3D-CAD-software bieden ongekende mogelijkheden en kunnen met recht als een doorbraak in technologisch opzicht worden beschouwd. De software helpt bij productiviteitsbesparingen en stelt bedrijven in staat om de uiteindelijke fabriek beter te visualiseren en om intelligente prognoses te maken. Bovendien hebben klanten tijdens het ontwerpproces zicht op meerdere scenario’s. Door virtuele modellen te creëren, kan iedereen deelnemen aan het proces.

Van complex naar eenvoudig

Een ander bedrijfsonderdeel waarop in veel gevallen nog de nodige winst valt te behalen, is het zogenoemde product lifecycle management (PLM). Hierbij wordt alle productinformatie beheerd in één systeem. Met behulp van Siemens Teamcenter ben je als ondernemer in staat om het gehele traject van concept en realisatie tot gebruik inzichtelijk te maken. Je beheert en deelt met behulp van deze krachtige software je mechanische, elektronische, software- en simulatiegegevens, maar ook documenten en stuklijsten in één omgeving. Het voordeel van dit systeem is dat je het stapsgewijs verder kunt uitbouwen, zodat het uiteindelijk alle componenten van het productieproces met elkaar verbindt. Zo groeit het systeem dus mee met je bedrijf en heb je altijd de perfecte ondersteuning.

Een nieuwe kijk

Door de bovenstaande twee technologische innovaties met elkaar te combineren en die te integreren in het bedrijfsproces, ontstaat een krachtige en slagvaardige organisatie die beter in staat is om in te spelen op de hedendaagse marktontwikkelingen en snel en slagvaardig te werk kan gaan in het betreffende taakveld. Bovendien kun je eenvoudiger opschalen.