Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Top 5 locaties om een videowall te plaatsen

Top 5 locaties om een videowall te plaatsen

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

De laatste jaren wordt er in het bedrijfsleven veel aandacht besteed aan bedrijfspresentatie. Met name doordat de economische crisis weer achter ons lijkt te liggen, worden tegenwoordig kosten nog moeite gespaard om groots uit te pakken. Niet voor niets is er een ware opmars in het gebruik van videowalls. Met name door de kwaliteit en de gebruiksvriendelijke van de lcd displays zijn de toepassingsmogelijkheden uiteenlopend. Om de veelzijdigheid in beeld te brengen hebben we een top 5 samengesteld.

1. Festival en nuziekevenementen

Dé plek om dit jaar een videowall te plaatsen is op festivals en muziekevenementen. Hoewel de groei volgens VVEM (Vereniging Van Evenementenmakers) in 2013 nog uit de markt leek berichtte ze vorige jaar dat de toename aan festivals en bezoekers nog altijd ongekend hoog is. De toenemende bezoekersaantallen moeten natuurlijk niet ten kosten gaan van de zichtbaarheid van de hoofdacts. Daarom zijn videowalls niet meer weg te denken naast de mainstages van grote festivals en poppodia. Mede hierdoor staan zijn op een terechte 1e plek.

2. Beurzen en seminars

Op een verrassende 2e plek vinden we vakbeurzen en seminars. Want voor bijna iedere sector is tegenwoordig wel een vakbeurs te vinden. Om onderscheidend te zijn van concurrenten moeten bedrijven opvallen. Dat kan natuurlijk met behulp van een aantrekkelijk promoteam maar dat werkt niet op iedere beurs. Het perfecte middel voor onderscheidend vermogen en een professionele presentatie is de inzet van een videowall. Mede door de wildgroei aan beurzen en de gebruiksvriendelijke technologieën zodat vrijwel ieder bedrijf het toe kan passen staan beurzen en seminars op plek 2.

3. Zakelijke markt

Waar voorheen LED walls enkel geplaatst werden in winkels neemt de populariteit voor het gebruik in kantoorruimtes toe. Met name het tonen van up-to-date targets en het presenteren naar klanten zijn veelgebruikte momenten om een display te plaatsen. Bij verschillende online aanbieders, zoals Allrent, kun je kiezen uit verschillende formaten. Dat heeft als voordeel dat ze voor vrijwel ieder bedrijf, groot of klein, een passende oplossing hebben.

4. Sportevenementen

Als er één onderdeel is waar wij als klein land groot in zijn dan is het sport. Of het nu gaat om voetbal, hardlopen of Formule 1, wij Nederlanders komen graag samen om ons land of team toe te juichen. Voorheen werkte veel sportevenementen met grote projectieschermen maar door de toegenomen kwaliteit van lcd displays maken steeds meer events gebruik van videowalls. Met haarscherp beeld kunnen supporters tegenwoordig optimaal genieten van hun favoriete sport. Vanwege het ontbreken van het Nederlands elftal op het EK staan de sportevenementen op een teleurstellende 4e plek. Het succes van Verstappen zorgt er voor dat deze categorie toch in de top 5 thuishoort.

5. Retail – Instore graphics

In deze top 5 wordt pijnlijk zichtbaar dat retail in zwaar weer verkeert. Hoewel de economie in de lift zit, blijft het lastig voor winkeliers om bezoekers te trekken. Mede door de groei aan webwinkels is er sprake van een toenemende leegstand in het straatbeeld. Zichtbaarheid en uitstraling naar voorbijgangers is daarmee belangrijker geworden dan ooit tevoren. Hoewel het plaatsen van lcd beeldschermen in de etalage steeds vaker voorkomt sluit retail de top 5 vanwege de toenemende leegstand.

De mogelijkheden om een videowall te plaatsen lopen erg uiteen, daarnaast kunnen de kosten om een wall aan te schaffen aardig oplopen. Zeker met tijdelijke evenementen zoals Lowlands, de Olympische Spelen of een vakbeurs is het aanschaffen van meerdere lcd displays kostbaar en is huren de voordeligste optie.