Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Toegang tot je bedrijf beheren met deze tips

Toegang tot je bedrijf beheren met deze tips

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Je wilt je eigendom zo goed mogelijk beveiligen, of je nu een bedrijfseigenaar of een particulier bent. Dat kan een kantoor of een commerciële locatie zijn, maar ook een woonhuis. Met toegangscontrole kun je ongewenste bezoekers efficiënt buiten houden. Maar wat is dit precies? Welke verschillende toegangsbeperkingen zijn er, en hoe houden deze systemen een plaats veilig?

Een toegangscontrolesysteem is een systeem dat gebruik maakt van talrijke controlepunten om een voorziening of plaats te beveiligen. Bij de ingangen van een kantoor, een bedrijfshal, of een woning worden meerdere beveiligingsbarrières aangebracht. Een toegangsbeheer systeem is bijvoorbeeld gebaseerd op herkenning. Dat kan een onderscheidend lichamelijk kenmerk zijn, zoals een oogscan, of een vingerafdruk.

Alleen deze personen hebben de mogelijkheid een deur te ontgrendelen of toegang te krijgen. Je kunt toegangscontrole ook combineren met mechanische beveiliging, zoals een code of sleutel, als je het beste van beide werelden wilt.

Welke voordelen biedt toegangscontrole beveiliging?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van toegangscontrole. Je kunt altijd de toegangscontrole kiezen die het beste bij je huis of bedrijf past, want er zijn vele systemen. Dit kan biometrisch, mechanisch, of gebruiksvriendelijk van aard zijn (gastvrijheid). Toegangscontrole heeft ook de volgende voordelen:

  • Zowel kleine woonhuizen als grote commerciële terreinen met meerdere ingangen kunnen baat hebben bij toegangscontrole. Je kunt op deze manier altijd een superieure beveiliging en een goed overzicht hebben.
  • Je kunt met een toegangscontrolesysteem toegang verlenen aan gespecificeerde groepen en personen. Toegangscontrole kan ook gebruikt worden in combinatie met een tijdslot. Zo kun je bijhouden wie wanneer toegang heeft tot het gebouw.
  • Een toegangscontrole beveiligingssysteem is zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien is het systeem gemakkelijk uit te breiden. Bijvoorbeeld met een nieuwe slagboom of een upgrade. Daardoor evolueert deze beveiliging mee met de eisen van je bedrijf of huishouden.
  • Toegangscontrolesystemen zijn eenvoudig in te stellen en te integreren. Als je al aanvullende beveiliging hebt, zoals een elektronisch of mechanisch slot, bijvoorbeeld.
  • De systemen bevatten ook mogelijkheden om gegevens op te slaan. Deze gegevens laten je zien wanneer, hoe laat, en hoe vaak iemand de toegangscontrole gebruikt heeft om een ruimte binnen te komen. Dit biedt ondernemers en bedrijven verschillende voordelen op het gebied van beveiliging.

Waarom heb je een beveiligingssysteem nodig?

Toegangscontrole, of beter nog, toegangsbeheer, beschermt tegen illegale toegang tot je mensen, goederen en middelen. Jij beslist wie toegang heeft tot je locatie, wanneer, voor hoe lang, en onder welke omstandigheden.

Alle inbraakbeveiligingsbedrijven die hun deskundigheid willen tonen, moeten ernaar streven een BORG beveiligingsbedrijf te worden. Met een BORG certificering kun je je consumenten laten zien dat je regelmatig kwaliteit beheert en maakt.

Een borg beveiliging alarmsysteem, bijvoorbeeld van BINK Beveiliging, is een alarmsysteem dat gecertificeerd is om aan de Europese betrouwbaarheids- en veiligheidscriteria te voldoen. Een borg alarmsysteem moet goedgekeurde alarmsystemen gebruiken om eigendommen te beveiligen. Alleen een door BORG goedgekeurd alarmsysteem in verband met de betreffende eisen en maatregelen, zoals het alarmsysteem in de controlekamer, kan een certificaat krijgen.

Als BORG gecertificeerde firma mag je een artikelcertificaat aan de eindgebruiker overhandigen na het leveren van architectonische inbraakalarminstallaties of een installatie die aan de gestelde specificaties voldoet.