Home » Ondernemersnieuws » marketing » Tips voor marketing tijdens lokale evenementen

Tips voor marketing tijdens lokale evenementen

Geplaatst in: marketing

Veel bedrijven steken veel geld in de marketing van hun bedrijf. Met name online wordt er steeds meer ondersteboven gehaald om maar vindbaar te worden. In de moderne maatschappij is dit niet meer dan normaal. Wat veel bedrijven vaak over het hoofd zien, is dat er in je directe omgeving ook nog kansen liggen. Afhankelijk van je product of dienst is juist je eigen dorp en omgeving een belangrijke afzetmarkt. Denk daarom eens na over marketing tijdens lokale evenementen.

Ken de lokale evenementen

Als bedrijf is het goed om je omgeving goed te kennen. In iedere stad of dorp is wel een jaarlijks feest en hetzelfde geldt voor de naburige plaatsen. Je kunt denken aan festivals, jaarmarkten, muziekweken in de stad, tractorpulling wedstrijden, openluchtconcerten en nog veel meer. Al deze evenementen trekken veel bezoekers waar wellicht een groot deel van jouw doelgroep onder valt.

Sponsoring en/of adverteren

Dergelijke feesten worden vaak georganiseerd door vrijwilligers of stichtingen. Om te blijven bestaan is er uiteraard geld nodig. Daarom is vrijwel iedere stichting of vrijwilligersorganisatie op zoek bedrijven die willen adverteren of sponsoren. Vaak is dit niet eens duur en het is een mooie kans om je naamsbekendheid in je eigen omgeving te vergroten. Als er sportieve activiteiten worden ondernomen kun je bijvoorbeeld een sporter of een team sponsoren. Of je draagt met gesloten beurs bij met het voorzien van materieel of andere diensten. Uiteraard in ruil voor een naamsvermelding of een andere vorm van reclame.

Weet wie je doelgroep is

Als je marketing tijdens lokale evenementen wil toepassen, moet je wel weten wat je doelgroep is. Lever je financiële diensten aan grote banken, dan is de kans op leads klein tijdens een tractorpulling wedstrijd. Maar lever je werkkleding of bijvoorbeeld bedrijfswagens, dan is dit het ideale evenement om prominent te adverteren. Als je weet wie je doelgroep is kun je dus het juiste evenement kiezen, maar ook hoe je jezelf daar gaat presenteren.

Zorg voor reclamemateriaal

Hoewel flyers vaak worden afgedaan als ‘niet meer van deze tijd’, kunnen ze effectief zijn. Als er veel mensen bij elkaar komen, komen de flyers na het evenement ook overal terecht. Denk ook aan banners of displayborden. Bedrijven zoals Drukland.nl leveren een groot assortiment aan voordelige promotiematerialen die je kunt gebruiken tijdens een lokaal evenement.

Wees representatief

Veel steden en dorpen gebruiken een jaarlijks feest om zich in klederdracht te steken. Ook zijn er gekostumeerde feesten of heeft een evenement een specifieke doelgroep met een bepaalde kledingstijl. Ook is er vaak een bepaalde achtergrond of traditie waarom een evenement (in een specifieke stijl) plaatsvindt. Als je actief gaat deelnemen aan een evenement moet je dus weten welke stijl dat is en jezelf daarop aanpassen. Dit geldt ook voor je flyers of banners. Als je met medewerkers gaat rondlopen, ga dan ook verkleed als dat beter bij de bezoekers past.

Afhankelijk van je product of dienst kun je veel omzet halen uit de lokale economie. Bereik deze doelgroep door actief deel te nemen aan lokale evenementen. Zorg dat je het doel en de stijl van het evenement kent en pas je daarop aan.