Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » Tips voor jouw B2B webshop

Tips voor jouw B2B webshop

Geplaatst in: websites, webwinkel

Ben jij actief op de B2B markt en wil jij een webshop beginnen? Of heb jij al een webshop en wil jij tips om nog succesvoller te worden? Lees dan snel verder.

Software
Als je op zoek bent naar goede software voor bijvoorbeeld een webshop of backoffice software kijk dan eens bij Logic4. Bij Logic4 kan je terecht voor een alles-in-een webshop. Daarnaast kan je ook terecht bij hen voor ERP voor groothandel en retail. De systemen werken geïntegreerd, waardoor de systemen snel en makkelijk samenwerken. Je kunt bij Logic4 ook gebruik maken van SEO voor webshops. Hiermee kan jij jouw webshop zoekmachine geoptimaliseerd maken.

Hierdoor staat jouw webshop hoog in Google en wordt je sneller gevonden. Hierdoor kan jij het aantal bezoekers wat op jouw website komt erg verhogen, wat uiteindelijk ook tot meer klanten kan leiden. Je kunt bij Logic4 zelf kiezen welke onderdelen in jouw pakket zitten, zodat er altijd een pakket is wat bij jou past. Bij logic4 heb je ook de mogelijkheid om het aanmaken van offertes, orders en facturen te automatiseren. Dit scheelt jou veel tijd en versnelt deze handelingen. Het snel aanleveren van de offertes, orders en facturen verhoogt weer je klanttevredenheid.

Webshop
Een b2b webshop heeft andere functionaliteiten nodig dan een b2c webshop. Hierdoor is het voor een succesvolle webshop vaak niet voldoende om zelf een website te maken via bijvoorbeeld WordPress. Bij Logic4 kan je ook terecht voor webshop software. Ze kunnen een ontwerp op maat voor je maken. Nadat ze de webshop voor je hebben gemaakt kan je gemakkelijk zelf de content en indeling beheren. De webshop kan volledig worden geïntegreerd met je backoffice. In de webshop zijn er onder andere functies voor voorraad, logistiek en financiën.

De b2b webshop onderscheidt zich van een b2c webshop, doordat je in deze website speciale kortingen kan geven. Zo kan je staffelkortingen toewijzen. Dit zijn kortingen die een klant krijgt als hij/zij meerdere dezelfde artikelen koopt. Ook kan je de prijzen en het assortiment aanpassen aan de klant. Zo krijgen bepaalde klanten als ze inloggen andere prijzen en een ander assortiment te zien. Zo kan je elke klant anders benaderen. Loyale klanten kan je bijvoorbeeld korting geven.

Weet je nog niet precies wat jij wilt met jouw b2b webshop? Kijk dan eens op webshops van andere bedrijven en bekijk wat jij goed en juist niet goed vindt. Zo kan je inspiratie op doen. Als je nog twijfels hebt kan je ook een persoonlijke demo of advies aanvragen bij Logic4.