Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Tips voor horeca-ondernemers: goedkope en gebruikte horeca-apparatuur

Tips voor horeca-ondernemers: goedkope en gebruikte horeca-apparatuur

Geplaatst in: algemeen

Als horeca-ondernemer wil je graag kwalitatieve apparatuur, maar dit kan een flinke investering zijn en dat weet Horecacentrum Brabant ook. Gelukkig zijn er ook goedkope en gebruikte opties op de markt. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor horeca- ondernemers die op zoek zijn naar betaalbare horeca-apparatuur. Lees verder voor meer informatie.

Waar vind je goedkope horeca-apparatuur?

Er zijn verschillende manieren om goedkope horeca-apparatuur te vinden. Zo kun je kijken op online marktplaatsen of in de uitverkoop bij winkels die horeca-apparatuur verkopen. Ook kun je kiezen voor gebruikte apparatuur. Er zijn verschillende bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het opknappen en doorverkopen van tweedehands horeca-apparatuur. Ga eens naar de winkel toe of kijk online naar het assortiment van gebruikte apparatuur.

Waar moet je op letten bij het kopen van gebruikte apparatuur?

Bij het kopen van gebruikte apparatuur is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo kun je vragen naar de staat van het apparaat en of er nog garantie op zit. Ook kun je kijken naar de leeftijd van het apparaat en of er nog reserve onderdelen verkrijgbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat oudere apparaten vaak minder energiezuinig zijn dan nieuwe apparaten.

Waar kun je op besparen?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de aanschaf van horeca-apparatuur. Zo kun je kiezen voor een kleiner model, waardoor je minder betaalt en ook minder energie verbruikt. Ook kun je kiezen voor een goedkoper merk of voor een tweedehands apparaat. Daarnaast kun je letten op het energielabel van het apparaat, waardoor je op de lange termijn kunt besparen op de energiekosten. Dit wil jij als ondernemer toch ook?

Hoe onderhoud je goedkope horeca-apparatuur?

Het is belangrijk om goedkope horeca-apparatuur goed te onderhouden, zodat het langer meegaat. Maak het apparaat regelmatig schoon en vervang kapotte onderdelen op tijd. Ook is het belangrijk om het apparaat goed te gebruiken en niet te zwaar te belasten. Onthoud dat gebruikt apparatuur meer onderhoud nodig heeft dan nieuwe apparatuur en je hier dan ook meer onderhoudstijd aan kwijt bent.