Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Tips voor het ontwerpen van jouw eigen werkkleding

Tips voor het ontwerpen van jouw eigen werkkleding

Geplaatst in: algemeen

In sommige branches kan het ontzettend belangrijk zijn om de werkkleding te personaliseren. Medewerkers van een horecaonderneming moeten bijvoorbeeld wel allemaal in dezelfde outfit voor de dag komen. En het liefste een outfit waar zowel de naam als het logo van de horecaonderneming zichtbaar op zijn. Maar ook als ZZP’er of zelfstandig ondernemer kan het ontwerpen van je eigen werkkleding veel voordelen opleveren. Laat bijvoorbeeld t-shirts bedrukken met een eigen ontwerp om professionaliteit en uniformiteit uit te stralen. Dat geeft mogelijke klanten vertrouwen in jouw kunnen. Met deze handige tips kun jij direct aan de slag om je eigen werkkleding te ontwerpen.

 1. Houd rekening met het materiaal
  Iedere stof heeft zo zijn eigen eigenschappen. En dit resulteert in verschillende eindresultaten wanneer je werkkleding laat bedrukken, of op maat laat maken. Let op het combineren van verschillende materialen: niet alles gaat mooi samen. Daarnaast is natuurlijk ook de werkbaarheid van de stof erg belangrijk. Werk je bijvoorbeeld in je eigen foodtruck, dan is het verstandig om je werkkleding te baseren op waterafstotende stoffen, en stoffen die je makkelijk heet kunt wassen.
 2. Wat kun je personaliseren?
  Het bedrukken van je eigen werkkleding is natuurlijk de ideale manier om de outfit een unieke uitstraling te geven. Maar het is wel verstandig om even te kijken welke stoffen je allemaal kunt bedrukken. Een spijkerstof kan waarschijnlijk lastiger te bedrukken zijn dan een simpele katoenen polo.
 3. Wat, waar en wanneer?
  Als je iedere dag in de foodtruck staat te werken, kan het goed zijn dat een polo, jeans en een schort voldoende voor je is. Maar wat als je af en toe buiten in de kou staat te werken, op een beurs staat, of juist in een ontzettend warme omgeving bent? Zorg dat je werkkleding hebt voor ieder evenement, iedere situatie en natuurlijk ieder jaargetijde.
 4. Kies je maten zorgvuldig
  Moet je jouw werkkleding regelmatig wassen? Dan is de kans groter dat de stof op den duur wat krimpt, en kan het verstandig zijn om net een maatje groter aan te schaffen. Overweeg de keuze van je maten goed – het kan zomaar eens zo zijn dat een maatje groter eigenlijk slimmer is.
 5. Type bedrukking
  Wat voor bedrukking had je voor ogen? Er zijn namelijk verschillende manieren van drukken. Wil je iets laten borduren, gebruik je zeefdruk of toch maar de makkelijke transferdruk? Iedere manier van bedrukken heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.