Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Tips voor een succesvolle website

Tips voor een succesvolle website

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Je weet waarschijnlijk al dat een goede website onmisbaar is en dat je er een hoop extra klanten mee kunt trekken. Maar het laten maken van een website kan soms erg duur uitvallen en steeds meer ondernemers kiezen ervoor om dit zelf te doen. Er zijn talloze programma’s waarmee je vrij gemakkelijk zelf een site in elkaar kunt zetten. Sommige zijn beter dan andere, maar uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: creatief zijn en vanuit de klant denken.Met de tips in dit artikel kom je in ieder geval al een heel eind.

Een voorbeeld

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten hoe een website eruit hoort te zien. We hebben daarom rondgekeken naar kleinere bedrijven die een simpele, maar mooie website hebben. Mightygoodman.nl is een webshop met trendy accessoires voor heren. Hun assortiment is prachtig, maar het gaat ons natuurlijk om de site. Enkele opvallende punten: simpele en mooie vormgeving, duidelijke categorieën, uitstekende productfotografie, gemakkelijke navigatie, snelle laadtijd. Met het rijtje hiervoor heb je gelijk al een lijstje met punten waar je op dient te letten. Kijk zelf nog even rond bij verschillende ondernemers en doe inspiratie op.

Onderzoek

Voor je kunt beginnen met de website zelf dien je onderzoek te doen naar de verschillende webhosting mogelijkheden en naar eventuele website builders; deze worden vaak in pakketten aangeboden en hebben zeer verschillende voorwaarden en mogelijkheden.

Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan wordt het tijd om onderzoek te doen naar SEO optimalisatie. Dit is misschien wel net zo belangrijk als de website design. Zonder de juiste keywords zal je website namelijk erg laag in de zoekresultaten komen. Heb je dit allemaal uitgezocht? Dan wordt het tijd om te beginnen aan je website.

Ontwerpfase

Als eerste dien je content te maken/verzamelen. Het gaat dan om aantrekkelijke foto’s en/of artwork en tekst. Je kunt zelf foto’s gaan maken, maar er is een zee aan kwaliteitsafbeeldingen te vinden op het internet. Let er alleen even op dat je de auteursrechten niet schendt.

De tekst moet je natuurlijk zelf schrijven. Zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk informatie over jouw bedrijf en/of producten weergeeft. Dit is niet alleen nuttig voor de klant, Google neemt dit mee in de beoordeling van de zoekresultaten.

Maak een schema van de website en hoe de pagina’s aan elkaar gelinkt zijn en zorg dat dit zo simpel en duidelijk mogelijk is. Een webpagina met slechte navigatie zorgt ervoor dat de bezoekers binnen enkele klikken er al zat van zijn.

Als je dit allemaal klaar hebt, kun je beginnen met het bouwen van de website. Neem nog wel even de tijd om de website builder te leren kennen, dat scheelt je namelijk een hoop zoekwerk later.