Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Tips bij het opzetten van een onderneming

Tips bij het opzetten van een onderneming

Geplaatst in: algemeen

De belangrijkste stap: inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ga je voor jezelf beginnen en ben je enthousiast over de droom die je nu eindelijk gaat verwezenlijken? Natuurlijk is het dan belangrijk om de juiste stappen te zetten en daadwerkelijk succesvol van start te gaan. Het opzetten van een onderneming begint natuurlijk bij het inschrijven van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel. De KVK kun je ook wel zien als een soort database waarin alle ondernemingen van Nederland zijn opgenomen. Stel dat iemand in de toekomst jouw bedrijf wenst op te zoeken, dan kan dit eenvoudig via de website van de KVK. Een klant ziet hier bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, je KVK-nummer en je adresgegevens. Is je inschrijving voltooid? Dan kun je ook aan de slag met een aantal andere zaken.

De uitvoering van je ondernemingsplan
Als je eenmaal bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan kun je natuurlijk aan de slag met het uiteindelijke ondernemen. Meestal begin je gewoon te werken vanuit huis, zonder dat je direct een pand hoeft te huren of te kopen. Dit betekent dat voor jou de bedrijfskosten laag zijn. Natuurlijk is het belangrijk dat je zo snel en zo goed mogelijk je doelgroep bereikt. Het is daarom van belang dat je (online) te vinden bent voor je doelgroep. Investeer daarom in een goede bedrijfswebsite en maak actief gebruik van (social) media om je bedrijf onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. Zorg dat je website SEO-geoptimaliseerd is. Daarmee vergroot je de kans op een succesvolle start van je bedrijf. Uiteraard laat je ook visitekaartjes bedrukken met jouw logo en bedrijfsgegevens erop gedrukt. Dit komt goed van pas bij netwerkbijeenkomsten bij jou in de buurt.

Open een bankrekening en regel de nodige vergunningen
Heb je inmiddels een trouwe groep klanten of komen ze bij bosjes binnen? Zorg dan dat je een zakelijke bankrekening opent. Daarmee houd je privé-uitgaven en zakelijke inkomsten en kosten zoveel mogelijk gescheiden. Bij een bedrijf aan huis heb je niet zo vaak te maken met vergunningen die je dient aan te vragen. Dit verandert echter als je een bedrijfspand huurt dat je graag wilt verbouwen. Zorg dat je vergunningen op tijd aanvraagt en informeer bij je toekomstige verzekeraar voor bedrijfsverzekeringen welke voorwaarden en richtlijnen hierin belangrijk zijn. Dit voorkomt veel ellende in de toekomst. Door zorg te dragen voor deze basiszaken, heb je de garantie en zekerheid dat je rustig van start kunt gaan met je bedrijf, uiteraard met de intentie zo snel mogelijk klanten binnen te halen en succesvol te worden als ondernemer.