Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Tips om je kantoorruimte productief in te richten

Tips om je kantoorruimte productief in te richten

Geplaatst in: huisvesting

De ruimte waarin je werkt heeft een grote invloed op je productiviteit. Het is daarom belangrijk dat jouw kantoor een fijne plek is waar je je gemotiveerd voelt om hard aan de slag te gaan. De juiste natuurlijke omstandigheden, zoals voldoende licht, een fijne temperatuur en geluidsdichtheid zijn cruciaal voor een kantoorruimte. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop je jouw kantoorruimte productiever maakt. Lees in dit artikel 4 tips.

Tip 1. Opgeruimd staat netjes

Rommel en chaos in de ruimte waar je werkt, is direct rommel en chaos in jehoofd. Zorg er daarom voor dat je werkplek netjes in. Start de dag met een net bureau en ruim voordat je weggaat je werkplek weer op. Een nette plek is namelijk direct een fijne plek om te werken en heeft een positieve invloed op je productiviteit.

Tip 2. Kleur

Geef jouw kantoorruimte kleur! Niets is zo vermoeiend als een saaie kantoorruimte in grijstinten. Je wordt al levensmoe wanneer je de deur binnenstapt. Zorg voor leven in de brouwerij en kies voor nette, maar toch opvallende kleuren. Je kunt zelf aan de slag gaan en de ruimte schilderen, of een professional de ruimte kleur laten geven. Wat kost een schilder per uur? Dat is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de omvang van het project. Gemiddeld genomen kost een schilder € 35,- tot € 40,- per uur. Vraag een schilder offerte aan om te zien hoe een schilder jouw kantoorruimte kan omtoveren tot een productieve werkruimte. ​​

Tip 3. Meubilair

Comfort is van groot belang als het aankomt op werkgedrag. Goed meubilair is dan ook de basis van productiviteit. Zorg voor een in hoogte verstelbaar bureau en een comfortabele bureaustoel. Houd verder rekening met de ergonomie, langdurig verkeerd achter je computer zitten zorgt namelijk voor lichamelijke klachten, die je productiviteit verslechteren. Vergeet daarom ook niet om elk half uur een rondje te lopen. Hiermee verminder je lichamelijke klachten en heb je meteen tijd om je hoofd even leeg te maken.

Tip 4. Planten

Planten geven letterlijk leven aan je kantoorruimte. Ze zorgen voor een goed CO2 gehalte in de lucht en daarmee direct voor een aangename omgeving. Het groen fleurt de ruimte direct op en geeft het kantoor een vrolijke uitstraling. Een mooi kantoor werkt vaak inspirerend en heeft een positieve invloed op je productiviteit.