Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Tips bij het herinrichten van een kantoor

Tips bij het herinrichten van een kantoor

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Na een lange periode van thuiswerken wordt het weer steeds gebruikelijker om meer naar kantoor te gaan. Toch zijn er wel een aantal dingen veranderd. Het remote werken heeft ervoor gezorgd dat we toch liever een flexibele werkplek hebben en graag de vrijheid willen om te kunnen werken waar wij dat zelf graag willen. Gelukkig wordt dit ook vaak ingezien daar de werkgever en komen er steeds meer flexibele werkplekken. Maar hoe richt je het kantoor nou in op deze nieuwe trend? Je leest het in deze blog!

Geen vast bureau meer

Eerder hadden we allemaal onze eigen desk waar we onze persoonlijke spullen konden neerleggen en leuk konden aankleden. Echter ging dit steeds vaker tegen de clean desk policy in en mocht er steeds minder op de bureaus blijven staan. Doordat flexibel werken steeds populairder wordt, moeten er meer flexibele werkplekken komen. Denk hierbij aan stilteruimtes, gezamenlijke bureaus en inspirerende spar ruimtes. De plekken worden zo ingedeeld dat ze voor iedereen bruikbaar zijn maar dit houdt wel in dat de persoonlijke spullen niet meer op een bureau kunnen blijven liggen. Het daarom handig om schoolkluisjes te plaatsen binnen het kantoor zodat iedereen zijn persoonlijke spullen kan opbergen in een kluisje en het niet overal onbewaakt blijft liggen.

Ontmoetingsplekken

De beste manier om tot ideeën te komen is door samen met je team te brainstormen en inspirerende sessies te houden. Het is daarom belangrijk dat er ook ruimte wordt gemaakt waar je samen met een team kan samenwerken. Denk hierbij aan vergaderruimtes maar ook zeker aan plekken waar je kunt ontspannen. Het is namelijk bewezen dat de concentratie verbeterd wanneer er ontspanningsactiviteiten zijn. Bijvoorbeeld een pingpongtafel of een goede plek om te lunchen. De kantineinrichting wordt ook aangepast naar een flexibele ruimte. Geen statige tafels meer maar leuke zitjes met de mogelijkheid om samen met collega’s gezellig te genieten van de lunch.

Kortom, het lange thuiswerken heeft onze manier van werken zeker veranderd. Voor de een is het fijn dat de werkplek zo flexibel is en voor de ander wat minder. Toch zal dit bij steeds meer bedrijven het geval gaan zijn en zal de trend van remote werken blijven groeien. Er zijn zelfs bedrijven die hebben toegezegd dat het personeel altijd de mogelijkheid heeft om vanuit huis of een andere locatie te mogen werken. Dat wordt werken in de zon vanuit een heerlijk warm land dus!