Home » Ondernemersnieuws » financiën » Tips bij het afsluiten van een zakelijke lening

Tips bij het afsluiten van een zakelijke lening

Geplaatst in: financiën

Wanneer je graag een zakelijke investering wilt realiseren, kan een zakelijke lening interessant zijn. Door het aanvragen van een zakelijke lening, is het bijvoorbeeld mogelijk om uit te breiden middels apparatuur of een nieuw pand. Dit biedt perspectief om te groeien met de onderneming! Over deze lening worden afspraken gemaakt, denk aan voorwaarden die worden gesteld met betrekking tot het terugbetalen en de looptijd van de lening. Het afsluiten van deze lening hoeft niet ingewikkeld te zijn, toch is het handig om rekening te houden met onderstaande tips.

Niet meer lenen dan noodzakelijk

Deze tip klinkt als een cliché, maar toch kan het aantrekkelijk zijn om over meer geld te beschikken. Door meer te lenen kan deze situatie worden gecreëerd, maar daarbij wordt vergeten dat een lening ook moet worden terugbetaald. Niet meer lenen dan noodzakelijk is niet alleen in privésferen aan te raden, ook voor het afsluiten van een zakelijke lening is het relevant. Op deze manier voorkom je vervelende verrassingen. Geld lenen kost geld; hoe meer er wordt geleend hoe kostbaarder de lening uiteindelijk zal zijn. Bekijk daarom vooraf wat de financieringsbehoefte is om tot de gewenste zakelijke lening te komen.  Wist je dat 80% van alle Nederlanders met een lening teveel rente betaalt? Door je lening over te sluiten kun je veel geld overhouden. Een lening oversluiten kan daarom erg aantrekkelijk zijn, want je kunt maandelijks een hoop geld besparen. Een hypotheek oversluiten kan ook voordelen en besparingen bieden. Het is de moeite waard om er even goed voor te gaan zitten en het uit te zoeken.

De zakelijke lening inzetten voor de daadwerkelijke financieringsbehoefte

Een zakelijke lening is een financiering die vaak bestemd is voor duurzame financieringsbehoeften. Daarbij kan rekening worden gehouden met investeringen die op de lange termijn voor groei van de onderneming zorgen. Voorbeelden van bestemmingen voor een zakelijke lening zijn vastgoedinvesteringen, machines, materialen, transportmiddelen, een verbouwing van het bedrijfspand en bedrijfsovernames. Toch komt het vaak genoeg voor dat een zakelijke lening niet wordt benut waarvoor deze wordt afgesloten. Dit is een gemiste kans om de onderneming te laten groeien. Bovendien worden de gemaakte afspraken op deze manier geschonden. Probeer onnodige risico’s te vermijden en zet de zakelijke lening in om de doelstellingen van het bedrijf succesvol te behalen.

Kies een zakelijke lening die past bij de onderneming

Er zijn verschillende geldverstrekkers met uiteenlopende voorwaarden die een zakelijke lening voor jouw onderneming kunnen aanbieden. Vraag daarom een offerte aan en ontvang vrijblijvend advies om de groei van jouw onderneming door middel van de juiste lening te stimuleren.