Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Tips bij de aanschaf van horeca apparatuur

Tips bij de aanschaf van horeca apparatuur

Geplaatst in: algemeen

Een horecaonderneming is niet zomaar een keuken, een kok en meubilair. Er komt veel meer bij kijken. Één van de meeste essentiële zaken is de horeca apparatuur. Het is een grote kostenpost voor de ondernemer, maar het is ook het materieel die het werk efficiënt kunnen maken. In dit artikel geven we een aantal voor het aanschaffen van horeca apparatuur.

Prioriteiten stellen

Als je een horecazaak gaat starten moeten er veel kosten worden betaald. Tenzij je een onbeperkt budget hebt, zul je prioriteiten moeten stellen. Bezuinigen op apparatuur bespaart geld, maar als dit in het werk vertraging of te weinig capaciteit betekent, dan kun je beter bezuinigen op bijvoorbeeld het meubilair. Ook als je je apparatuur gaat vernieuwen van je bestaande horeca onderneming, moet je prioriteiten stellen. De nieuwste apparaten zijn duur terwijl een eerder model wellicht voor jou prima voldoet, maar wel minder kost.

Online aanschaf horeca apparatuur

Je kunt nieuwe horeca apparatuur prima online aanschaffen. Door de apparaten die je wenst in winkelwagen te plaatsen, heb je een mooi overzicht van de aanschafkosten. Vervolgens kun je de minst belangrijke apparatuur weer schrappen als je budget wordt overschreden. De meeste webshops kun je overigens bellen voor advies.

Bezuinig niet op kwaliteit

Er zijn verschillende soorten kwaliteitsgroepen in de apparatuur. Dit kan een behoorlijk bedrag schelen als je voor minder kwaliteit gaat. Toch is de apparatuur essentieel voor het runnen van de keuken, dus bezuinig niet teveel op de belangrijkste apparaten. Maak daarom onderscheid in wat je wel en niet vaak gebruikt.

Let op energieverbruik

Omdat al je apparaten bij elkaar een aardige hoeveelheid stroom gebruiken, is het goed om op energieverbruik te letten. Veel horecaonderneming zijn geopend vanaf de lunch tot na middernacht. Dit betekent dat je apparatuur meer dan twaalf uur per dag wordt gebruikt of in ieder geval aanstaat. De energiezuinigheid kan een groot verschil maken op de stroomrekening.

Denk aan hygiëneregels

Niet alleen de bovengenoemde zaken zijn belangrijk. De hygiëne is dat ook. De apparatuur moet eenvoudig te reinigen zijn. Ten eerste omdat het minder tijd van je personeel in beslag neemt. Maar je bent dit ook verplicht voor de wetgeving rondom hygiëne. Om aan de regels te voldoen moet ook je horeca apparatuur daarvoor geschikt zijn.

Kies voor onderhoudsvriendelijk

Net als eenvoudig te reinigen, is het belangrijk dat de apparatuur onderhoudsvriendelijk is. Dus weinig onderhoud nodig en duurzame materialen om stilstand te voorkomen. Apparaten die periodiek een onderhoudsbeurt krijgen, staan op de lange termijn overigens minder stil. Als een euvel makkelijk te verhelpen is scheelt dit je veel tijd en kosten. Want als juist op een drukke vrijdagavond je fornuis kapot gaat, is het ideaal als je het probleem zelf even snel kunt oplossen. En als er een monteur nodig is, is het goedkoper als deze er makkelijk bij kan en snel klaar is.

 

Er komt meer kijken bij de aanschaf van horeca apparatuur, dan alleen de prijs. Vooral bij een beperkt budget is het belangrijk om prioriteiten te stellen. En kies bewust voor energiezuinig en onderhoudsvriendelijk om op de lange termijn te besparen.

  1. Jan
    |

    Hartelijk dank voor deze tips over het aanschaffen van horeca-apparatuur. Mijn oom heeft nieuwe apparatuur nodig voor zijn restaurant en hij wil zich vooraf goed informeren. Slim om op het energieverbruik te letten. Dat kan inderdaad veel geld schelen. We gaan hierop letten.