Home » Ondernemersnieuws » financiën » Technologie leidt de weg in 2021

Technologie leidt de weg in 2021

Geplaatst in: financiën

Terwijl de technologie zich razendsnel blijft ontwikkelen, heeft de chaos van 2020 met de opkomst van de thuisblijfcultuur een nog grotere tendens naar het gebruik van technologie veroorzaakt. Nu streamingdiensten nog populairder worden en mensen meer tijd online doorbrengen om te werken, te winkelen en zich te amuseren, heeft dit ook voor verschuivingen gezorgd op de aandelenmarkten. Nu de wereld steeds afhankelijker wordt van technologie, is deze marktsector in 2020 sterk gegroeid, met name voor de aandelen van de vijf meest prominente Amerikaanse technologiebedrijven die samen FAANG worden genoemd. De bedrijven die onder FAANG vallen zijn Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google (Alphabet). FAANG-aandelen waren vorig jaar ”hot property” en presteerden,aangezien ze een gemiddeld koersrendement van 58% hadden beter dan de S&P 500 die een koersrendement van 18,4% noteerde. Alphabet groeide met 31%, de laagste van de groep, terwijl de koersen van Apple met een enorme 81% stegen. Laten we, nu we in het tweede kwartaal van 2021 zijn, eens kijken wat deze populaire tech aandelen doen. Als u op het punt staat om te investeren in CFD-aandelen van deze of andere techbedrijven, lees dan snel verder. 

FAANG aandelen in 2021

Op het gebied van social media is Facebook een uitblinker, aangezien het bedrijf vorig jaar een omzetstijging van 22% rapporteerde, terwijl het aantal dagelijks actieve gebruikers groeide tot 1,84 miljard, een stijging van 11%. Facebook heeft zijn productaanbod uitgebreid met WhatsApp, Instagram en Oculus, waardoor het een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld is. De marktwaarde van Facebook ligt rond de 848 miljard dollar, en in 2020 kende de social media-goliath een stijging van 33,1% in het totale rendement. Het bedrijf kende een snelle koersstijging van 5,4% nadat het zijn succesvolle Q1-prestaties voor 2021 bekendmaakte. Op het moment van schrijven werden de Facebook-aandelen verhandeld tegen een koers van $ 306,94, en aangezien meer mensen over de hele wereld tijdens de pandemie gebruikmaken van de diensten van de social-mediagigant, plukt het bedrijf daar de vruchten van.

Met een koersstijging van 2,9% neemt Apple een stevige hap uit de financiële markten, dit dankzij het feit dat het bedrijf de kwartaalverwachtingen van 2021 tot nu toe heeft overtroffen. De techgigant wordt gerangschikt als een van de meest waardevolle merken op de planeet, en in januari rapporteerde Apple een recordomzet van $111,4 miljard voor het kwartaal, wat een stijging was van 21% ten opzichte van vorig jaar. Op het moment van schrijven werden de Apple aandelen verhandeld op $134,01, en de aandelen zijn tot nu toe dit jaar met 1,4% gestegen. Luca Maestri, CFO van Apple, verklaart het recente succes: “Onze bedrijfsprestaties in het decemberkwartaal werden gevoed door een dubbelcijferige groei in elke productcategorie, die zorgde voor omzetrecords in elk van onze geografische segmenten en een record voor onze geïnstalleerde basis van actieve apparaten.”

Een van de bekendste namen in de e-commerce sector is Amazon. De takken: cloud computing, digitale streaming en artificial intelligence van Amazon zijn echter een groot deel van de reden waarom het bedrijf relevant is gebleven en nog steeds aan kracht wint. De voorspellingen van Wall Street voor Amazon voor dit jaar omvatten een enorme stijging van de inkomsten met 38,5% op jaarbasis. Sinds het begin van de pandemie hebben de omzet en de winst van Amazon enkele van de grootste stijgingen in de tech-industrie gekend. Amazon is het derde grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld, en het bedrijf wordt momenteel verhandeld op ongeveer $3400. Amazon-aandelen zijn echter de slechtst presterende van de FAANG-groep tot nu toe in 2021, met een magere stijging van 5% tot nu toe dit jaar.

Netflix was één van de grootste successen met de komst van de thuisblijfcultuur in 2020, met een totaal van meer dan 36 miljoen nieuwe abonnees die werden toegevoegd aan het toch al populaire streamingplatform. De inkomsten van het bedrijf voor 2020 stegen tot $ 25 miljard, wat een stijging van 24% was. Niet alleen dat, Netflix heeft aangekondigd dat het bedrijf geen extern kapitaal hoeft te genereren om zijn dagelijkse activiteiten te financiëren, en zal beginnen met het verminderen van zijn schuld door cash uit deze activiteiten te gebruiken. De Netflix-aandelen zijn dit jaar tot nu toe echter met 7% gedaald, omdat de thuisblijfcultuur enigszins verminderd.

Alphabet verpletterde eenvoudigweg de verwachtingen van Wall Street toen het bedrijf zijn winstrapport over het eerste kwartaal bekendmaakte, en de aandelen stegen daarna naar all-time highs. Tot nu toe zijn de inkomsten van Alphabet dit jaar gestegen tot $55,3 miljard, een stijging van 34% ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Deze omzet kan voornamelijk worden toegeschreven aan de zoekmachine van Google, maar ook YouTube-advertenties leveren een grote bijdrage, met een omzet van $6 miljard voor het bedrijf. Op het moment van schrijven werd het aandeel GOOGL verhandeld op $2.390,48. Sundar Pichai CEO van Alphabet verklaart het recente succes van het bedrijf én hoe de pandemie het gebruik van de Google-zoekmachine heeft doen toenemen: “We zien honderden miljoenen zoekopdrachten per dag voor COVID en gerelateerde gezondheidsinformatie. Mensen zijn ook op zoek naar banen. Om hen te helpen, kunnen werkzoekenden nu gebruik maken van de zoekfunctie om snel en gemakkelijk functies te vinden waarvoor géén universitair diploma is vereist. We werken samen met de beste vacaturesites om deze service nog beter te maken. ”

Investeer in CFD-aandelen van FAANG bedrijven

De prestaties van FAANG-aandelenbedrijven zoals Facebook en Netflix dit jaar hebben hun populariteit een boost gegeven, zowel in culturele als in financiële zin, waardoor degenen die in CFD-aandelen beleggen zowel kansen als risico’s lopen. Met CFD’s of Contracts For Difference kunt u profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van een verscheidenheid aan financiële instrumenten, zoals aandelen van FAANG-bedrijven, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen (in dit geval de echte aandelen). Daarom, als u belegt in CFD aandelen, is het de moeite waard om het laatste nieuws en marktontwikkelingen in de gaten te houden om de markten voor te blijven en beter geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen.

Naast FAANG aandelen zullen CFD brokers ook toegang bieden tot een verscheidenheid aan andere financiële instrumenten zoals grondstoffen, indexen, ETF’s, valuta’s en cryptocurrencies. Lees u goed in voordat u zich aanmeldt bij een broker en onderzoek of die broker de selectie van instrumenten, handelstools en functies biedt waar u naar op zoek bent. Op die manier kunt u met kennis en vertrouwen in CFD’s beleggen.

 

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html