Home » Ondernemersnieuws » algemeen » TeamVenture zoekt beste ondernemersteam van Nederland

TeamVenture zoekt beste ondernemersteam van Nederland

Geplaatst in: algemeen

Ondernemersteams kunnen zich aanmelden voor de Entrepreneur Team Award 2015. De award wordt toegekend aan het beste (opkomende) ondernemersteam van Nederland. Het is de enige award in de wereld die zich specifiek richt op het ondernemersteam. En dat terwijl het ondernemersteam steeds vaker genoemd wordt als een van de belangrijkste succesfactoren voor innovatieve en snelgroeiende bedrijven. Volgens initiatiefnemer TeamVenture zouden er dan ook meer ondernemersteams moeten komen. De award wordt georganiseerd in samenwerking met partijen als Accenture, Computable, Exact en Rabobank.

Ondernemersteams zijn innovatiever en succesvoller

Het klinkt logisch dat je als ondernemer sterker staat in een team dan als solist. Je hebt meer capaciteit ter beschikking en kunt elkaars talenten en persoonlijke eigenschappen optimaal benutten. De uitdaging echter is om een team te vormen waarin de ondernemers elkaar op de juiste wijze aanvullen en goed met elkaar samenwerken. Ondernemers die hierin slagen blijken relatief vaker en sneller te innoveren en te groeien, zoals ook steeds meer onderzoeken uitwijzen. “Met de Entrepreneur Team Award willen wij de kracht van complementaire ondernemersteams laten zien en belonen”, aldus mede-initiatiefnemer Bram van Beek. “Wij hopen dat de award tevens een inspiratie is voor toekomstige ondernemersteams en ook aanspoort tot het vormen van nieuwe ondernemersteams.”

Van winnaars tot groeiambassadeurs

Soms is er al een ijzersterk team vanaf de opstart van het bedrijf. Andere keren blijkt na enkele jaren een uitbreiding of wijziging in het ondernemersteam voor een doorbraak te zorgen. Bedrijven als Admesy en Vandebron, die de voorgaande edities wonnen, zijn daar beide goede voorbeelden van. Het hightechbedrijf Admesy, dat door drie voormalige Philips ingenieurs werd opgericht, maakte een flinke sprong voorwaarts toen een econoom zich als compagnon inkocht en de nieuwe CEO werd. En energiebemiddelaar Vandebron werd opgericht door vier complementaire ondernemers met opgeteld 27 jaar ondernemerservaring in zowel de energiemarkt als in duurzaamheid. Beide bedrijven blijven flink doorgroeien. “Wij zijn op zoek naar waardige opvolgers van deze twee geweldige ondernemersteams”, aldus Bram van Beek.

Aanmelden tot 4 januari

Ondernemersteams kunnen zich tot 4 januari 2016 kandidaat stellen via de website van TeamVenture (www.teamventure.nl). Hier is ook meer informatie over de procedure en inschrijvingsvoorwaarden te vinden. Het winnende team wordt bekend gemaakt op 2 februari 2016.

Update:

Inmiddels zijn de finalisten bekend en kun je hier stemmen. De finale is op 2 februari 2016 en als je daar bij wilt zijn, moet je hier even wat reserveren. Gratis en voor niks!

Update 2: Marqeting mag de hoofdprijs in ontvangst nemen. De meeste publieksstemmen gingen naar het team van Scribbr.