Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Teambuilding: maak een rondreis door Amerika

Teambuilding: maak een rondreis door Amerika

Geplaatst in: personeelszaken

Teambuilding is vandaag de dag een populaire manier om het sterke teamgevoel van een groep collega’s of medewerkers aan te wakkeren of juist te behouden. Heb jij het gevoel dat het ‘wij-gevoel’ in jouw team wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar effectieve vormen van teambuilding die jullie weer vooruit helpen. Zodat straks alle neuzen weer in dezelfde richting staan. Wil je het origineel aanpakken om zo het maximale te bewerkstelligen?  Verlaat dan voor even Nederlandse bodem en maak een rondreis door Amerika.

Wat bereik je met teambuilding?

Met teambuilding werk je aan een geolied team waar sprake is van energie, productiviteit en vooral ook collegialiteit. In een leuke sfeer is het prettiger en efficiënter samenwerken. Iedereen is immers van elkaar afhankelijk. Elke schakel in de ketting is van belang. Teambuilding is niet altijd uitsluitend bedoeld voor een verbetering van de teamsfeer, maar kan ook diverse persoonlijke doelen dienen. Zo is bijvoorbeeld onderlinge communicatie van essentieel belang, maar speelt ook het  zelfvertrouwen van je medewerkers een rol. Teambuilding kan zich ook richten op het vergroten daarvan.

Teambuilding moet nuttig en leuk tegelijk zijn

Teambuilding betekent allang niet meer dat je met je collega’s in een stoffig, ongebruikt kantoor in het bedrijfspand keer op keer dezelfde rollenspellen moet spelen. Of dat je steeds maar weer die ellenlange groepsgesprekken moet voeren. Teambuilding is vandaag de dag een stuk dynamischer en mag ook gewoon leuk zijn. Sterker nog, vraag je het de echte experts, dan zullen zij eenduidig antwoorden dat teambuilding zelfs leuk MOET zijn. Door een stukje vermaak toe te voegen hebben medewerkers een nuttige én plezierige dag, weg van de dagelijkse werkroutine.

De meerwaarde van meerdaagse teambuilding

Kortom, met een teamuitje verenig je het nuttige met het aangename. Veel bedrijven zijn je al voorgegaan met meerdaagse teamuitjes. Het voordeel van een teambuilding van een paar dagen is dat collega’s elkaar onderling nog beter gaan leren kennen. Niet alleen tijdens de activiteiten zijn ze op elkaar aangewezen, maar juist buiten het vaste programma is er de gelegenheid om nader tot elkaar te komen. Bovendien doet iedereen met een dergelijke reis een geheel nieuwe ervaring op. Iets dat mensen op zich al bindt.

Een rondreis door Amerika: de mogelijkheden

Een reis die zonder twijfel alle doelen bewerkstelligt, is een rondreis door Amerika. Amerika beslaat natuurlijk een enorme oppervlakte, waardoor de mogelijkheden zeer divers zijn. Een populaire rondreis is de reis naar Las Vegas en de Canyons. De droge, bergachtige gebieden met aardekleurige rotsen biedt iedereen vergezichten zoals ze die nog niet eerder hebben gezien. Ook de reis van New Orleans, de grootste stad van Louisiana, naar New York is een indrukwekkende. Op zoek naar een teamuitje met een exotischer tintje? Reis dan wat zuidelijker af en bezoek bijvoorbeeld Cuba of Costa Rica.

Een Fly & Drive Florida

Een exotisch stukje Amerika vind je echter ook in Florida. Het meest tropische gedeelte van dit continent leent zich bij uitstek als ontspannen en kleurrijke bestemming voor een teamreis. Florida betekent in het Spaans ‘bloemrijk’, een goede omschrijving van de omgeving waar jij en je collega’s jullie zullen bevinden. Florida heeft een warm en zonnig klimaat. Niet voor niets draagt het de bijnaam ‘The Sunny State’. Een Fly & Drive Florida kun je dankzij het gunstige klimaat het hele jaar door plannen.

Een onvergetelijke ervaring die medewerkers bindt

Een rondreis door Amerika is iets wat iedereen wel op zijn verlanglijstje heeft staan. Het land van de vijftig staten zit boordevol verrassingen, zowel wat betreft steden als natuur. De teambuilding activiteiten kun je zelf selecteren en organiseren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de volledige organisatie van je reis uit handen te geven aan een daarin gespecialiseerd bedrijf. Eén ding is zeker: kies je voor een teambuilding aan de andere kant van de Grote Oceaan, dan creëer je voor alle medewerkers een onvergetelijke ervaring die ze voor altijd met elkaar verbindt.