Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Teambuilding in tijden van corona, drie ideeën

Teambuilding in tijden van corona, drie ideeën

Geplaatst in: algemeen, personeelszaken

Veel bedrijven werken ondertussen al maanden thuis en heel bevorderend is dit niet voor het team gevoel. Je ziet elkaar niet of nauwelijks en wanneer je wel samen bent, is dit met anderhalve meter afstand tussen elkaar. Echt mogelijkheid tot een personeelsuitje is er op deze manier niet. Hoe zorg je er dan voor dat je met elkaar toch het groepsgevoel sterk probeert te houden, maar wel op veilige afstand?

Een online spelletjesmiddag

Het klinkt een beetje suf en misschien als iets wat meer voor kinderen leuk kan zijn, maar ook volwassenen kunnen zich prima vermaken met een paar uurtjes online spelletjes spelen. Spellen als bingo en rummikub, maar ook verschillende kaartspellen of andere multiplayer spelletjes kunnen aan de beurt komen. Ga met elkaar in een call, pak er wat lekkers te eten of drinken bij, laat een collega zorgen voor muziek en overleg via welke website jullie samen spelletjes willen spelen. Ook kun je gewoon kaartspellen spelen met elkaar op afstand. Zorg dat iedereen een stapel kaarten heeft en met een beetje creativiteit kunnen jullie je zo prima vermaken.

De deur uit

Wil je toch liever even de deur uit en elkaar weer in het echt zien? Er zijn genoeg dingen te bedenken die jullie samen kunnen doen op veilige afstand om zo aan jullie teambuilding te werken. Een workshop, bijvoorbeeld. Kijk naar wat interessant is voor het team en probeer hierop in te gaan. Zijn jullie allemaal een beetje creatief? Een workshop schilderen kan prima met iedereen op veilige afstand. Dan zie je elkaar toch weer even in het echt en dat is toch fijner dan telkens het videobellen met elkaar. Ook kun je met elkaar borrelen. Zet stoelen in een kring met genoeg ruimte tussen elkaar en laat iedereen om de beurt een drankje of hapje pakken.

Een digitale escape room

Tegenwoordig zijn er veel organisaties die, naast hun reguliere fysieke escape rooms, bedenken om deze escape rooms te digitaliseren. Dit doen ze dan bijvoorbeeld via een app of een website. Dit is natuurlijk ook hartstikke leuk om samen te doen. Zorg ervoor dat één iemand ervoor zorgt dat de escape room klaar staat, ga met elkaar in een videogesprek en probeer zo om het spel op te lossen. Hartstikke leuk en waarschijnlijk vergeet je zelfs dat je niet fysiek bij elkaar bent. Ook is het een idee om dit in twee groepen te doen bijvoorbeeld, en dan krijgt het winnende team een prijs.