Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » T-shirts voor personeel: bedrukken of borduren?

T-shirts voor personeel: bedrukken of borduren?

Wanneer je bedrijfskleding laat personaliseren, heb je de keuze tussen bedrukken en borduren. Dit zijn twee veelgebruikte manieren waarop je de kleding van je personeel kunt voorzien van een logo, tekst of afbeelding. Maar welke optie kies je? Wat is het verschil tussen deze methodes? En wat zijn de voordelen van bedrukken en wanneer kies je voor borduren? Wij vertellen je meer.

Bedrukken van t-shirts

Bij t-shirts bedrukken wordt er een afbeelding op de stof aangebracht met inkt. Dit kan door middel van transferdrukken of zeefdrukken. Het bedrukken van textiel is een methode die het meest geschikt is voor t-shirts vanwege het gladde materiaal. Ruwe materialen, zoals een fleecetrui of handdoek, kunnen beter worden geborduurd voor het mooiste resultaat.

Zeefdruk is de meest gekozen techniek voor het bedrukken van kleding. De inkt wordt direct op de stof gedrukt door middel van zeeframen. Kan de kleding niet direct bedrukt worden? Dan biedt de transferdruk techniek uitkomst. Het logo op de afbeelding wordt eerst op folie gedrukt en vervolgens overgebracht op de kleding.

Borduren van t-shirts

Kies je voor borduren, dan wordt een afbeelding direct op de bedrijfskleding gestikt met garen. Het borduren van t-shirts zorgt voor een lange levensduur. Het borduursel is van hoogwaardige kwaliteit zodat je profiteert van een duurzaam product. Borduren is geschikt voor voornamelijk stevigere materialen, zoals poloshirts, sweaters, handdoeken en caps. Vanwege de dunnere stof van t-shirts, is bedrukken een betere keuze als je een grote afbeelding of logo op de stof wilt hebben. Een klein logo of persoonlijke tekst kan je wel laten borduren op t-shirts.

Vaak wordt het logo direct op de kleding geborduurd met een speciale borduurmachine. Een andere optie is het borduren van badges op kleding. Het logo wordt eerst op de stof aangebracht en vervolgens wordt de badge op het t-shirt gestikt. Dit zorgt voor een fijnere weergave van het logo.

Bedrukken of borduren?

Voor grotere logo’s of afbeeldingen op t-shirts is bedrukken de beste keuze. Vaak zal zeefdruk de beste optie zijn. Bij een kleiner logo of een tekst is borduren een stijlvolle oplossing. Het borduursel zit door de stof van de kleding geweven, wat zorgt voor een duurzaam en stijlvol resultaat. Wanneer je twijfelt over de beste methode voor jouw bedrijfskleding, kun je altijd contact opnemen met de drukker voor een persoonlijk advies. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal stuks, het aantal drukposities en de benodigde kleuren voor het logo of de afbeelding.