Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Strategieën voor succes: werk-privé-balans in de zakelijke wereld

Strategieën voor succes: werk-privé-balans in de zakelijke wereld

Geplaatst in: algemeen, personeelszaken

werk-prive-balans

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een goede werk-privé-balans in de zakelijke wereld te hebben. Want is dit helemaal op orde? Dan merk je al snel dat je meer focus op werk hebt en in je vrije tijd heb je meer tijd en energie voor vrienden, familie of je gezin. Maar hoe ga je nu het beste op zoek naar die ene perfecte balans? En – minstens zo belangrijk – hoe kun je deze balans het beste houden voor het meeste werkgeluk? Om je daar wat meer wegwijs in te maken, hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet in dit blog.

Geef je mentale gezondheid een boost met deze handige tips

Om te kunnen genieten van een optimale werk-privé balans in de zakelijke wereld, is het erg  belangrijk dat je mentale gezondheid helemaal in orde is. Hier kun je gelukkig zelf al de nodige dingen voor doen. Kies er bijvoorbeeld voor om gezond te eten, sport één of meerdere keren per week en kies er tijdens lunchtijd op kantoor voor om een blokje om te lopen. Het zijn dus een paar kleine aanpassingen in het dagelijks leven waar je al erg veel verschil mee kunt maken. Waar gaat jouw voorkeur het meeste naar uit voor meer balans werk-prive?

Plan een gesprek in met de werkgever over de huidige werkdruk

Maar het is daarnaast ook altijd erg belangrijk om de werkdruk goed in de gaten te houden. Want het kan zomaar zo zijn dat dit in de loop van de tijd toe gaat nemen. Misschien valt er een collega uit en moeten er daardoor taken worden verdeeld onder het team. Of je krijgt er zelf – zonder dat je het echt doorhebt – steeds meer taken bij. Door op tijd dit soort dingen te signaleren, kun je er ook de nodige aandacht aan besteden. En dat is wel zo belangrijk natuurlijk.

Is de werkdruk te hoog? Een eerlijke en duidelijke communicatie is de sleutel tot succes

En kom je toch tot de conclusie dat de werkdruk te hoog is? Dan is het slim om daar zo snel mogelijk de nodige stappen in te zetten. Dit doe je het beste door een gesprek aan te vragen met je werkgever. Door de problemen aan te kaarten, kan er een erg concreet plan van aanpak worden gemaakt. En dat komt de te hoge werkdruk alleen maar ten goede.