Home » Ondernemersnieuws » administratie » Stoom afblazen van het werk: 3 tips

Stoom afblazen van het werk: 3 tips

Geplaatst in: administratie

Soms heb je van die dagen (of zelfs weken) dat je het er even helemaal mee gehad hebt. De werkdruk is te hoog, zaken lopen niet soepel en collega’s werken niet altijd even goed mee. Om geen dagen lang met hetzelfde gevoel rond te lopen, is het verstandig om af en toe gewoon even wat stoom af te blazen. Zo kun je thuis gewoon vriendelijk en sociaal zijn, en de volgende dag weer met nieuwe energie aan het werk. De beste manieren om even wat stoom af te blazen, lees je hier.

  1. Even een potje vechten
    Even een potje vechten, dat kan ongelooflijk opluchten. Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je zomaar een vechtpartij op straat aan moet gaan – eerder een potje vechten met fatsoenlijke kickbokshandschoenen Een sport zoals kickboksen, taekwondo of een andere vorm van vechtsport kan ongelooflijk veel goed doen. Het is gegarandeerd een ideale manier om alle opgekropte energie eruit te laten gaan. Heb je nog nooit aan vechtsport gedaan? Bereid jezelf dan wel goed voor en zorg dat je gebruik maakt van professionele uitrusting. Je kan online wat inspiratie op doen op websites als bijvoorbeeld die van fightshop – weet je precies wat je nodig hebt en waar je het kunt halen.
  2. Even een eindje rennen
    Ben je bang voor de gevolgen wanneer je aan het vechten gaat? Ga dan gewoon lekker even een eindje rennen. Niets zo fijn om je gedachten los te laten en energie een uiting te geven als een eind hardlopen. Zorg er natuurlijk wederom voor dat je de juiste uitrusting hebt om fysieke klachten in de toekomst te voorkomen. Zet een muziekje op, installeer eventueel een hardloop app en gaan met die banaan. Een goede manier om je gedachten op een rijtje te zetten en meteen wat aan je conditie te werken.
  3. Een eindje wandelen
    Nu hoef je natuurlijk niet perse met de hardloopschoenen de weg op. Een stukje wandelen in een natuurlijke omgeving kan ook veel goed doen. Probeer drukbezochte gebieden als stadscentra en wegen zoveel mogelijk te vermijden. Een natuurlijke omgeving als een bos doet vaak veel meer met een mens. Ook voor de wandeling zijn er handige apps te downloaden die je motiveren en bezig houden tijdens het wandelen. Een meditatie app is bijvoorbeeld ideaal tijdens een lange boswandeling. Heb je een hond? Neem hem dan ook vooral mee. Dieren helpen ons vaak om ons wat rustiger te voelen.