Home » Start Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Start Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

RVO.nlMinister Henk Kamp van Economische Zaken en de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen, lanceerden maandag 6 januari 2014 de nieuwe website RVO.nl. Daarmee gaven zij symbolisch het startsein voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze nieuwe ‘Rijksdienst’ is het resultaat van een fusie tussen het Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

De nieuwe rijksdienst stimuleert en ondersteunt ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Minister Kamp: “RVO.nl zet overheidsbeleid om in concrete resultaten. Dat is essentieel voor de bedrijven én voor Nederland.”

Wat betekent dit voor Nederlandse ondernemers?
Met de start van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ontstaat één organisatie die een groot aanbod van de overheidsdiensten aanbiedt aan ondernemers. Meer dan 150.000 ondernemers maken jaarlijks al gebruik van deze diensten. Van Straalen: “RVO.nl maakt de Haagse regelingen voor alle ondernemers – ook kleine – in het hele land makkelijker en sneller. Het toont de vele mogelijkheden voor ondersteuning bij groei, innovatie, export en verduurzaming.”

Efficiënter en digitaal
De ambitie is een nog efficiëntere, maximaal digitale dienstverlener te zijn met een soepele administratieve afhandeling voor de klant. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk diensten digitaal aan te bieden en door een scherper beeld te geven van de overheidsdiensten die voor specifieke ondernemers interessant zijn.

Compacte Rijksoverheid
Dienst Regelingen en Agentschap NL waren beide uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Economische Zaken. De rijksoverheid streeft naar een compacte en efficiëntere rijksdienst. Het samenvoegen van de beide uitvoeringsorganisaties is een logisch gevolg van dat regeringsbeleid. RVO.nl levert namens de Rijksoverheid diensten aan ondernemers, zoals subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving.