Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Spookaanmaningen uit naam van deurwaarders- en incassobureau

Spookaanmaningen uit naam van deurwaarders- en incassobureau

Geplaatst in: algemeen

Het is een onuitroeibaar probleem: spookfacturen. Vandaag waarschuwt Syncasso MKB-ondernemers (en consumenten) voor valse aanmaningen die afkomstig lijken te zijn van het deurwaarders- en incassobureau. Er zijn spookaanmaningen in omloop waarbij uit naam van het deurwaarders- en incassobureau vorderingen worden geïnd voor Domeinregistratie Nederland.

Paul Otter, gerechtsdeurwaarder bij Syncasso over de valse aanmaning: “Deze aanmaningen zijn niet van ons. Wij adviseren ondernemers en consumenten hier niet op in te gaan en vinden deze actie zeer verwerpelijk. Syncasso zou nooit vragen om een betaling in bitcoins en dat is wel het geval bij de valse aanmaning. Wij adviseren om hier alert op te zijn voordat een online betaling wordt gedaan.” Otter benadrukt dat er al maatregelen zijn genomen om het MKB en de consument over dit voorval te informeren. Syncasso roept ontvangers van een aanmaning op om deze bij enige twijfel te laten verifiëren door een e-mail te sturen naar communicatie@syncasso.nl. Een voorbeeld van de valse aanmaning is te bekijken via www.syncasso.nl/valse-aanmaning.

Spookaanmaning strafbaar
Acquisitiefraude tegen ondernemers wordt binnenkort strafbaar. De Eerste Kamer heeft daartoe in januari 2016 een nieuwe wet aangenomen. Deze wet beschermt de ondernemer tegen acquisitiefraude en oneerlijke handelspraktijken zoals spookfacturen. Van Otter mag de nieuwe wet zo snel mogelijk ingaan: “Spookfacturen en nu dus ook spookaanmaningen zorgen voor forse overlast en kosten het MKB jaarlijks miljoenen euro’s. Het is dan ook cruciaal dat deze manier van fraude zo spoedig mogelijk wordt aangepakt.”