Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Snel groeien met je bedrijf: 6 tips

Snel groeien met je bedrijf: 6 tips

Geplaatst in: algemeen

Als enthousiaste ondernemer is het natuurlijk helemaal niet gek dat er een moment komt waarop jij jouw onderneming wilt zien groeien. Maar hoe zorg je er nu voor dat je snelle groei bewerkstelligt? Welke technieken zijn er allemaal, wie kan je adviseren en hoe ga je het nu eigenlijk aanpakken? We geven je een aantal handige tips.

 1. Vraag het je klanten!
  Het klinkt misschien wat gek, maar juist je huidige klanten kunnen je de inzichten geven die je zoekt. Zij weten namelijk precies wat ze aan jouw service hebben, en kunnen ook exact aangeven waar zij nog ruimte voor groei of verbetering zien. Neem dus persoonlijk contact met ze op, of vraag ze een enquête of beoordelingsformulier in te laten vullen. Zo weet jij in no-time waar de mogelijkheden voor jouw onderneming liggen en doe je meteen aan een stukje reputatiemanagement!
 2. Maak gebruik van externe financiering
  Je bedrijf een stevige boost geven? Zakelijke financiering kan je hierbij in de nodige financiële middelen helpen voorzien. Zo kan je focussen op het verder uitbreiden van je onderneming en beschik je over extra speelruimte om belangrijke investeringen te doen. Tegenwoordig kan je heel eenvoudig online een zakelijke lening aanvragen. Binnen 10 minuten weet je al of je aanvraag werd goedgekeurd!
 3. Schakel hulp in
  Het kan zo zijn dat een groei in een bepaalde richting net buiten jouw capaciteiten als ondernemer valt: en dat is hartstikke normaal! Schakel als het nodig is dus ook op tijd hulp in van buitenaf. Saaie, repetitieve taken uitbesteden, het vertalen van je website of het herschrijven van je teksten op basis van seo. Alle hulp is van harte welkom.
 4. Geef jezelf een strenge evaluatie
  Misschien is de groei die jij zoekt al langer mogelijk, maar heb je in de drukte per ongeluk wat steken laten vallen. Kan gebeuren natuurlijk; maar het is wel belangrijk dat je weet hoe je op dit moment presteert. Hoe kun je bijvoorbeeld efficiënter werken, wat heb je hiervoor nodig en waar is er ruimte voor verbetering? Ook binnen de grenzen van je huidige ondernemerschap is altijd groei mogelijk!
 5. Durf afscheid te nemen
  Heb je nog steeds ‘oude’ klanten die je eigenlijk al ontgroeid bent?  Het kan soms zo zijn dat klanten waar jij al jaren voor werkt, ruimte in nemen die eigenlijk naar nieuwe klanten zou kunnen gaan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor leveranciers of andere contacten. Durf afscheid te nemen; alleen wanneer je bepaalde zaken achter je laat kun je verder groeien naar een nieuw hoofdstuk.
 6. Ga op zoek naar snel groeiende klanten
  Wanneer jij als ondernemer wilt groeien, kan het makkelijk zijn om aan te haken bij klanten die zelf aan het groeien zijn. Je hebt meer mogelijkheden om jouw adviezen te delen, en kunt met de onderneming en ondernemers meegroeien. Voordat je het weet heb jij een Quote-100 onderneming in jouw klantenbestand staan!