Home » Ondernemersnieuws » websites » SEO pakketten, wat zit er allemaal in?

SEO pakketten, wat zit er allemaal in?

Geplaatst in: websites, webwinkel

Heb jij een website, maar ben je niet tevreden met het aantal bezoekers dat op je website komt? Dan is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van zoekmachine-optimalisatie. Zoekmachine-optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een proces waarbij ervoor wordt gezorgd dat een website hoger komt te staan in Google. Omdat dit proces als zeer complex wordt beschouwd is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om dit uit te besteden. Hieronder zullen we kort stilstaan wat er allemaal in SEO pakketten zit zodat je een goed beeld hebt bij de verschillende elementen.

De techniek van een website

Als eerste moet er gekeken worden naar de techniek van een website. De techniek is namelijk enorm belangrijk voor zowel Google als voor de gebruiker. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de laadsnelheid van je website. Als jouw website sloom laadt, zul je merken dat dat de bounce-rate van je website toeneemt. Dit houdt in dat de potentiële bezoekers sneller zullen afhaken en dat is natuurlijk enorm zonde. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat het technische gedeelte van een website complex is. Daarnaast hecht Google ook veel waarde aan de snelheid van een website. Om deze reden is het altijd aan te raden om een specialist hier naar te laten kijken zodat je zeker weet dat het professioneel en adequaat gebeurt.

Onpage optimalisatie

Als we kijken naar het eerste gedeelte van een SEO pakket zien we voornamelijk terugkomen dat er als eerste aandacht wordt besteed aan onpage optimalisatie. Hierbij worden de pagina’s van de websites onder de loep genomen en wordt er gekeken naar onder andere de META Titles. Daarnaast worden er ook landingspagina’s geschreven die aansluiten op specifieke zoekwoorden zodat de website sneller in de zoekmachines gaat scoren. Het schrijven van deze landingspagina’s kost veel moeite en vereist ook expertise. Om deze reden is het goed om hier een professional naar te laten kijken. Hierdoor weet je zeker dat de content aan de ene kant goed aansluit bij jouw potentiële doelgroep en aan de andere kant goed aansluit bij de richtlijnen van Google voor een hogere indexering.

Offpage optimalisatie

Zodra je website volledig geoptimaliseerd is op zowel technisch als onpage gebied is het vervolgens de kunst om je website van autoriteit te voorzien. Hierbij is het goed om te doen aan goede backlinks kopen. Over het algemeen bevatten deze pakketten namelijk diverse links naar je website waardoor je zult merken dat de autoriteit vergroot zal worden. Ben jij benieuwd hoe dit proces precies in zijn werking gaat? Neem dan direct contact op met een specialist en kom achter hoe dit proces precies in zijn werking gaat. Het is een complex proces en het is zeker aan te raden om dit niet zelf te doen. Als je linkbuilding werkzaamheden namelijk verkeerd verricht, zul je merken dat dit enorme consequenties heeft voor de vindbaarheid in Google.