Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Secundaire arbeidsvoorwaarden: waar word je nou écht blij van?

Secundaire arbeidsvoorwaarden: waar word je nou écht blij van?

Geplaatst in: personeelszaken

kantoor-medewerkersIn de krappe arbeidsmarkt van vandaag de dag is het voor werkgevers een ware uitdaging om talent aan te trekken en te behouden. Goede primaire arbeidsvoorwaarden, zoals een passend salaris en een fijne werkomgeving, zijn natuurlijk een vereiste. Maar wist je dat secundaire arbeidsvoorwaarden net zo belangrijk kunnen zijn om werknemers tevreden te houden?

In dit artikel bespreken we een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden waar werknemers écht blij van worden. Weet je zeker dat je jouw medewerkers optimaal motiveert? Lees dan snel verder!

Logistiek: goed bereikbaar en comfortabel

De eerste indruk is belangrijk, en dat geldt ook voor de reis naar het werk. Zorg ervoor dat je werkplek goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Is er een bushalte of treinstation in de buurt? Nog beter is het natuurlijk als je werkplek op loopafstand is van het centrum of station. Voor werknemers die met de auto komen, is voldoende parkeergelegenheid een groot pluspunt. Zorg er ook voor dat de fietsenparking overdekt is en dat er douches en kleedruimtes beschikbaar zijn voor wie met de fiets komt.

Werkplek met allure

De werkplek zelf draagt natuurlijk ook bij aan het werkgeluk van je medewerkers. Zorg voor een moderne en inspirerende werkomgeving met veel daglicht. Investeer in ergonomische meubels, zodat je medewerkers comfortabel kunnen zitten. Zorg ook voor voldoende werkplekken, zodat er altijd een plek beschikbaar is om rustig te kunnen werken of om te vergaderen met collega’s.

De kleine gebaren die het verschil maken

Het zijn vaak de kleine gebaren die het verschil maken. Zorg niet alleen voor een goede koffiemachine op het werk maar denk ook aan lekkere thee, frisdrank, fruit en koekjes in de kantine. Wil je nog verder gaan? Denk dan aan een koffiemachine met cappuccino, latte of andere speciale smaken. Zo kan ieder zijn favoriete smaak kiezen. Ook lunches op kosten van het bedrijf worden erg gewaardeerd. Vergeet ook niet een vrijdagmiddagborrel of een maandelijkse borrel met het team, veelal zeer positief voor de sfeer op de werkvloer.

Flexibiliteit is key

In deze moderne tijd is flexibiliteit voor veel werknemers een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Bied je medewerkers de mogelijkheid om thuis te werken of hun werktijden aan te passen? Zo kunnen ze werk en privé beter combineren en zijn ze gemotiveerder om hun beste prestaties te leveren.

Investeer in werkplezier

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een belangrijk onderdeel van het totale beloningspakket. Door te investeren in aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, trek je meer talent aan en houd je je medewerkers tevreden. Bovendien kan het leiden tot een verhoogde productiviteit en een lager ziekteverzuim. Maak van jouw werkplek een plek waar mensen graag naartoe komen en waar ze met plezier hun werk doen!

Naast de tips in dit artikel zijn er nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden die je kunt aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een fitnessabonnement, reiskostenvergoeding, een vakantiegeldtoeslag of een bonusregeling. Het is belangrijk om te weten wat jouw medewerkers belangrijk vinden. Doe eens een enquête of organiseer een koffiemoment om te brainstormen over ideeën.

Investeer in je medewerkers, en zij investeren terug in jouw bedrijf!